28 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

SKAL İSTANBUL TARİHİN BAŞLANGIÇ NOKTASI GÖBEKLİTEPE İLE YILA BAŞLADI

Skal İstanbul Kulubü, Şerif Yenen ile 12.000 yıllık geçmişiyle tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi sanal ortamda gezerek başladı

Skal İstanbul Tarihin Başlangıç Noktası Göbeklitepe ile Yıla Başladı

28 Ocak 2021 Perşembe 16:03

TURİZMİN SESİ


Ocak ayı toplantısı için bir araya gelen Skal İstanbul Kulubü, yeni yıla Şerif Yenen ile 12.000 yıllık geçmişiyle tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi sanal ortamda gezerek başladı.

skal-istanbul-ayse-onenserif-yenen-gobeklitepe.jpg

Turizm ve seyahat sektörünün önemli isimlerini ve endüstrinin tüm paydaşlarını bir araya getiren Skal İstanbul Kulübü, online ortamda gerçekleştirilen aylık toplantıda buluştu. Turizm uzmanı, seyahat yazarı, profesyonel rehber, film yapımcısı Şerif Yenen, konuşmacı olduğu toplantıda dünya tarihini değiştiren ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ikinci yılını geride bırakan Göbeklitepe hakkında önemli bilgiler paylaştı.

05070005133.jpg

Dünyada bulunan en büyük ve en eski anıtsal taşlar Göbeklitepe’de

Şerif Yenen etkileyici sunumunda dünya basınında “ilk tapınak” olarak önemli yayınların kapaklarında yer almışolmasına rağmen Göbeklitepe’nin, tapınak olduğuna dair kesin kanıtlar olmadığını belirtti. Yenen, daha önce yerleşim yeri olmadığı düşünülen Göbeklitepe’de, son dönemdeki bulgulara bakılarak yerleşim yeri olarak kullanılmış olabileceğine dair izlerin de bulunduğunusöyledi. Göbeklitepe’de bulunan yapıtlarda erkek figürünün ön planda, kadın figürünün ise yok denecek kadar az olduğunu belirten Yenen, gerçek insan boyutlarında yapılmış, obsidyen gözleriyle en eski insan heykelinin de Şanlıurfa’da, Göbeklitepe yakınlarında yapılan bir yol çalışmasında bulunduğunu sözlerine ekledi. Göbeklitepe’nin M.Ö. 10.000 – 8.000 yıllarına kadar kullanıldığını ve ardından bilinçli şekilde doldurularak bırakıldığının düşünüldüğünü söyleyen Şerif Yenen, “Günümüze zarar görmeden ulaşmasının en büyük nedeninin bu olduğu düşünülüyor.” dedi.

Anlamlı hediye

Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen, toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür ederek Şerif Yenen’e, Hatay Turizm Ormanı için Geçmişi, Günümüzü ve Geleceği sembolize eden üç fidan bağışı sertifikasını takdim etti. Önen ayrıca tüm üyeleri, Turizm Akademisyenleri Derneği öncülüğünde başlatılan bu projeye daha yeşil bir Türkiye için fidan bağışlamaya davet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.