22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SKAL İSTANBUL’DA ZİNCİR DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

Turizm Profesyonelleri Derneği olarak faaliyet gösteren Dünyanın en büyük kulübü, İstanbul Skal Kulübü, Dedeman İstanbul’da Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Skal İstanbul’da Zincir Değişimi Gerçekleşti

10 Şubat 2016 / 00:10

TURİZMİN SESİ

Turizm Profesyonelleri Derneği olarak faaliyet gösteren Dünyanın en büyük kulübü İstanbul Skal Kulübü, Dedeman İstanbul’da Zincir Değişim Töreni düzenledi. İki yıldır İstanbul Kulübü Başkanlığı'nı sürdüren Feza Solaklar Başkanlık süresinin tamamlanmasından dolayı başkanlığı,As Başkan Fatma Bahar Birinci’ ye devretti. Saygı duruşu ve sonrasında istiklal marşı okundu. Skal ailesi içinde hayatını kaybedenler için de saygı duruşunda bulunuldu.Genel Kurul'da üyelerin oylarıyla yeni yönetim kurulu oluşturuldu. 

skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,8.jpg

Başkan Feza Sokaklar, bana bir dilekçe ile Somer Özkök’ü divan Başkanı olarak seçmemi önerdiler ne diyorsunuz diye sordu?  Somer Özkök için ellerini kaldıran üyeler tarafından onay verildi.  Özkök oy birliği ile divan başkanlığına seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından 17 maddelik toplantı gündemine geçildi.

skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,.jpg

Divan  Başkanı Somer Özkök,  Nusret  Kahraman ise Divan Başkan yardımcısı seçildi. İki de yardımcı seçilerek 4 kişilik divan oluştu. Divan Başkanı Somer Özkök,  Başkan Feza Solaklar’a konuşmasını yapması için kürsüye yönlendirdi.

skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,7.jpg
 
Feza Solaklar, konuşmasında, geçtiğimiz 2 yıl boyunca İstanbul Kulübü olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında genel kurula açıklamalarda bulundu. Feza Solaklar, gecede yaptığı konuşmasında, Başkanlığı devir aldıktan sonra Skal ruhu içinde bende hareket ettim.  Skal İstanbul'a Başkan seçilerek bir çok mutluluğa imza attım. Skal İstanbul Başkanı Feza Sokaklar 2014 - 2016 yılı Göreve geldiğimizde ilk amacımızın nicelik değil nitelik olduğunu söylemiştik. Bunu da hayata geçirdiğimize inanıyoruz. Her başarımızda sizlerle birlikte çifte sevinç yaşadım.Tüm Skal kulüplerimizle samimi ve dost hane işbirliği içinde bulunduk. İstanbul Skal Kulübü yurtiçi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil ettik. Yönetim kurulu üyelerim ile birlikte büyük bir heyecan ve coşku ile çalışmalarımıza devam ettik.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,5.jpg
 
 
Skal gezileri düzenledik diğer Skal Kulüpleri ile dayanışma içinde bulunduk. Seçildikten sonda ilk kez vali yardımcımız Kazım Tekin’i ziyaret ettik. Sektör temsilcilerini ziyaretlerde bulunduk. Geleneksel yemeklerimize devam ettik. Tülin Ersöz  bizlere İstanbul gezisi için destek oldu istanbul’da Minyatürk ve 1453  müzesini gezdik.  ikinci gezimizi Ng Afyon otelde gerçekleştirdik. 2015 de Turizm Arenasında gerçekleşti. Konumuzdur Çanakkale idi  çok iyi bir şekilde işledik.   Çanakkale’de 57 alay yürüyüşüne katıldık.  USFD Toplantılarının hepsinin içinde bulunduk. 
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,6.jpg
 
Skal Dünya Kongresine gittim Salih başkan dünya Başkanı seçildi.Zincir değişimine katılmadan Türkiye’de seçimler olduğunda döndük.Üniversitelerle birlikte iş birliği yaptık. İstanbul Ticaret Üniversitesi protokol imzaladık. İTO - TOBB kadın girişimciler  Derneğine katıldık. Skal ve turizmde kadının rolünü anlattık. Umut çoçcukları derneği ile işbirliğine giderek destek olduk. Skal olarak Çanakkale için yapılan her organizasyona destek olduk. Şişli Belediyesi ile bir proje geliştirip Zabıta görevlilerini turizm zabıtası olması için bilgilendirme girişimde bulunduk.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,4.jpg
 
Skalite  ödülleri verildi. Sultanahmet’de yaşanan terör eylemini kınamak için hayatını kaybedenler için karanfil bıraktık.  Dolu dolu 2 sene  başkanlık sürecim oldu herkese çok teşekkür ederim dedi. Feza Solaklar'ın konuşmasının ardından gündemin 5. maddesi olan mali raporların okunması bölümüne geçildi. Dernek Saymanı Ayşe Önen mali rapor hakkında bilgi verdi. Denetleme kurulu raporu da genel kurulda üyelere okundu. Raporun okunmasının ardından 2 yıllık faaliyet ve denetleme kurulu raporları oybirliği ile kabul edilerek hem yönetim kurulu hem de denetleme kurulu ibra edildi.  Aidat önerisi 2016 için 650 TL, 2017 için 700 TL ise oybirliği ile kabul edildi. Giriş ücreti 1.250 Euro olarak kaldı. Dernek mülkü olan Elmadağ'daki gayrimenkulün kentsel dönüşüm sürecinde yenilenmesi için inşaat firmaları ile yapılacak görüşmelerde yönetime yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Genel Kurul'da 14. Madde olan başkanlık seçimine geçildi. Mevcut yönetimde ikinci başkanlık görevini yürüten Fatma Bahar Birinci tek başkan adayı olarak kürsüye gelerek genel kurula hitap etti. Birinci şunları söyledi:
 
bahar-birinci.2.jpg2.jpg
 
"Benim için hepiniz birer sevgilisiniz. Ben 1999 senesinde kulübe katıldım ve bu kulüpte 17 sene sevgi ve dostluk gördüm. Turizm sektörüne dış ticaret sektöründen geldim. 27 senedir bu sektördeyim. Eski havayolcular benim elimden tuttular. Benim için Skal bir kardeşlik kulübü. 8 sene önce Kemal Başkanın daveti ile yönetim kuruluna girdim ve bu sürede hizmet vermeye çalıştım. Bütün başkanlarımız çok güzel işere imza attılar. Yeni yönetimimiz bu yapılanları daha ileriye götürecektir. Bütün fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Bu yıl İstanbul Skal Kulübü'nün 60. Yılı ve Skalite ile birlikte kutlamak istiyoruz.
 
bahar-birinci.2.jpg
 
60. yılda ben 6. kadın başkan olacağım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bize olan güveninize layık olmaya çalışacağız." Fatma Bahar Birinci'nin ardından yönetime aday olan isimler kendilerini tanıttı. Mevcut yönetimde olan Ata Eremsoy, Ayşe Önen, Elif Balcı Fisunoğlu, Can Arınel, Selma Tatar'ın dışında yönetime aday olan Dr. Özen Kırant Yozcu, Mustafa Devrim Yalçın, Meltem Tepeler, Atilla Acet, Merve Kadıoğlu, Tezcan Özdemir, Seyhan Ayel Girit kendilerini kısaca Skal üyelerine tanıttılar.Genel Kurul'un ardından zincir değişim törenine geçildi.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,can-aksit.jpg
 
Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Can Akşit İstanbul Skal Kulübü Başkanı Feza Solaklar'dan Başkanlık zincirini aldı.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,can-aksit,2.jpg
 
Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Can Akşit İstanbul Skal Kulübü Başkanlığına seçilen Fatma Bahar Birinci'ye zincirini taktı.
 
bahar-birinci,454.jpg
 
Devir teslim yoğun alkışlar arasında gerçekleşti.
 
bahar-birinci,22.jpg
 
Birinci zincir töreninin ardından yaptığı konuşmada, "Ben hep birlikte çalışacağım bir yönetim arzuluyorum.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,1.jpg
 
Yönetim Kurulu'nda görev yaptığım başkanlara teşekkür ediyorum" dedi ve Skal Toustu için Skal International Dünya Eski Başkanları Hülya Aslantaş ve Salih Çene'yi kürsüye davet etti.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,bahar-birinci,2.jpg
 
Yeni şeçilen Skal İstanbul Başkanı Bahar Birinci Feza solaklar'a  teşekkür hediyesi verdi.
 
skal-istanbul,-feza-solaklar,-nusret-kahraman,somer-ozkok,-14.jpg
 
Skal Ankara Başkanı Sadık Altıparmak Feza Solaklar'a Beraber çalıştığı süre içinde birlik ve beraberliği için teşekkür plaketi verdi 
 
2016-2018 SKAL İSTANBUL YENİ YÖNETİMİ
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Fatma Bahar Birinci - Yönetim Kurulu Başkanı
Ata Eremsoy 
Ayşe Önen 
Selma Tatar
Elif Balcı Fisunoğlu 
Can Arınel 
Özen Kırant Yozcu
 
YEDEK ÜYELER
Mustafa Yalçın
Merve Kadıoğlu
Tezcan Özdemir
Meltem Tepeler
Seyhan Girit
Atilla Acet
 
DENETİM KURULU
Somer Özkök
Savaş Gürsel
Ünsal Şınık 
 
feza-solaklar-005.jpg
 
Bugün Başkanlık sürem içinde çok emek harcayan arkadaşıma görevi teslim edeceğim için çok mutluyum.Her gün büyüyen bir aile olduğumuz için çok mutluyum. Skal beni büyük bir aile ile buluşturdu sizlere minnettarım dedi
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.