05 Temmuz 2024
  • İzmir38°C
  • İstanbul33°C
  • Antalya31°C
  • Ankara33°C

SKAL İSTANBUL'UN NİSAN AYI BULUŞMASI

SKAL İstanbul'un geleneksel aylık yemekli toplantısı Grand Hyatt İstanbul Hotel'de yapıldı

SKAL İSTANBUL'UN NİSAN AYI  BULUŞMASI

25 Nisan 2011 / 20:09

TURİZMİN SESİ


Dünya SKAL Günü'nün de kutlandığı toplantıda yeni üyeler SKAL üyeleri ile tanıştırılırken İstanbul SKAL Kulübü Başkanı Vedat Bayrak son dönem yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve Berlin ile twinning yolunda adım attıklarını söyledi.

SKAL İstanbul'un geleneksel aylık yemekli toplantısına, İstanbul SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, Dünya Eski SKAL International Başkanı Hülya Aslantaş, Skal International Onur Üyesi Somer Özkök, Türkiye Onur Üyesi Savaş Yüksel, Çukurova SKAL Başkanı Yaşar Ateşoğlu, Türkiye Onur Üyesi Melike Doğruer, Grand Hyatt İstanbul Hotel Genel Müdürü Jan Peter van der Ree, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TAF Başkanı Yalçın Manav ve pek çok turizm profesyoneli katıldı.

Konukların tanıtımı ile başlayan yemekte İstanbul SKAL Kulübü Başkanı Vedat Bayrak bir konuşma yaptı. Bayrak, konuşmasının başında sanatçı ve yazar Bedri Baykam'a yapılan saldırıyı kınadı. Yeni üyeler ile birlikte üye sayısının 360'a ulaştığını belirten Bayrak, artık salon bulmakta zorlandıklarını söyledi. Bayrak şöyle devam etti: "Bugün yeni üyelerimiz de aramıza katılacak.

Kardeş kulüp projemiz başarılı bir şekilde sonuçlandı ve Los Angeles ile twinning başladı. Los Angeles seyahatine 19 üyemiz katıldı ve hem İstanbul'u hem de SKAL Kulübümüzü başarıyla tanıttılar. Los Angeles Kulübü güzel bir kulüp ve bizi tanıma fırsatı buldu. Türkiye'deki SKAL hareketi hakkında bilgi sahibi oldular.

YENİ KARDEŞ KULÜP BERLİN OLACAK
"Bundan sonraki twinning projemiz Berlin Kulübü ile olacak ve Berlin Kulübü'ne gerçekleştireceğimiz seyahatlere aynı şekilde siz değerli üyelerimizi de bekliyoruz. İstanbul SKAL kulübünün web sitesini yeniliyoruz. Birkaç ay içinde bu çalışmalar bitecek. Yeni dönem SKALİTE çalışmalarına başladık. Birtakım eksiklerimizi gidererek daha güzel bir ödül töreni için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. İstanbul Kulübü geçen yıl "Yılın Kulübü" seçimlerinde üçüncü oldu ve bu yıl tekrar Yılın Kulübü seçilebilmek ve dereceye girmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu hafta Dünya SKAL Günü. Biz aslında bu yemeği 28 Nisan 2011'e göre ayarlamak istedik ama uygun bir mekân bulamadık. O nedenle Dünya SKAL Günü heyecanını bize geçmiş dönem Dünya Başkanımız Hülya Aslantaş'ın anlatmasını rica ediyorum...

HÜLYA ASLANTAŞ: TÜRK TURİZMİNE YÖN VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
"Kardeşimin uğradığı menfur saldırı nedeniyle bana ulaşan mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Umarım güzel ülkemiz böyle olayları bir daha yaşamaz. Dünya SKAL Kulüpleri 1932'de Paris'te bir araya geldi. SKAL turizmcilerin bir araya geldiği dünyadaki ilk organizasyon. 1934 yılında ileri görüşlü turizmciler bunu International bir birlik olarak kurmaya karar verdiler. 1934 yılında Paris'te SKAL'ın tüzüğü imzalandı ve 90 ülkede 20 bini aşkın turizmcinin, Dünya Turizm Profesyonellerinin oluşturduğu SKAL günümüze kadar yaşadı. Dünya SKAL oluşumuna çok ciddi katkılarda bulunuyoruz. Dolayısıyla bizler çok gururluyuz. Ben bütün emeği geçen geçmiş dönem başkanlarına teşekkür ediyorum. Özellikle İstanbul Kulübü'nün verdiği enerji ile bütün Türkiye'ye yayılan ve 14 kulübü bulan bu hareket dünyaya örnek olarak gösteriliyor. El birliği ile sesimizi duyurmaya ve Türk turizmi ile ilgili açıkça fikirlerimizi söylemeye, Türk turizmine yön vermeye devam edeceğiz."

ANAPA: TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEK GEREKİYOR
Yemekte bir konuşma yapan SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa şunları söyledi: "Sayın Hülya Aslantaş Başkanımızın kardeşi Türk Çağdaş Sanatı'nın önemli temsilcilerinden, ressam, yazar, siyasetçi, düşünür Bedri Baykam'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz Türkiye'deki 14 kulüp olarak bir federasyon çatısı altında birleştik. Sizlere sektörümüz için çok önemli projelere imza atacağımızı belirtmek istiyorum. Sosyal sorumluluk projelerine, fon yaratma projelerine önemle çalıştığımız ve birçok komite oluşturduğumuzu belirtmek isterim. Federasyon toplantılarında bundan sonra bir konu ve bir konuk işlenecektir. Bu toplantılarda sizlerinde bizimle birlikte olup değer katmanızı rica ediyorum.

İlk etkinlik Eskişehir'de yapılacak. 6-8 Mayıs'ta Eskişehir'de olacağız. 7 Mayıs'ta toplantımız var. Konumuz ise Dünyada ve Türkiye'de turizmin gelişimi ve yeni turizm trendleri... Belgelendirme konusundaki mevzuat değişikliğine yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan Enver Öncü Bey konuğumuz olacak. Birçok otelcimizin ilgi duyacağını ve birçok konunun burada açığa çıkacağını düşünüyoruz. Kıbrıs'ta 26 Mayıs'ta çok özel bir sosyal organizasyonumuz olacak. Ben de dünyada barışın, sevginin, güzelliğin ve dostluğun egemen olduğu nice SKAL Günlerini hep birlikte kutlamak istiyorum. Turizme farklı boyuttan bakmamız ve turizmi çeşitlendirmemiz gerekiyor. 2011 yılının çok güzel geçmesini diliyorum."

YENİ ÜYELER TAKDİM EDİLDİ
Toplantıda yeni üyelerin katılımına dönük bir tören düzenlendi. Ata Eremsoy'un sunumuyla yeni üyeler SKAL üyelerine tanıtıldı.


İşte SKAL İstanbul'un yeni üyeleri: Elif Ağfaloğlu, Ruhet Genç, Figen Çağlar, Can Göktaş, Yasemin Üreğen, Ömer Duna, Leyla Öner, Volkan Gülergin, İlker Arkun, Taner Özkara, Bozkurt Cendey, Ömür Yeker ve Banu Dalaman.

İstanbul Kulübü olarak 6 Mart'ta Hilton otelinde pek çok turizmci dosta ödül verdiklerini fakat bu toplantıya katılamayan bazı isimlerin burada olduğunu hatırlatan İstanbul SKAL Kulübü Başkanı Vedat Bayrak, Kaya Akbaşoğlu, Ferit Ekipmen adına oğlu Rıza Ekipmen, Savaş Gürsel, Sinan Babila ve Timur Bayındır'a plaket verdi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.