22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SKAL İSTANBUL’UN SİDNEY ÇIKARTMASI

7-12 Ekim 2010 tarihleri arasında Avusturalya'nın Sidney kentinde gerçekleştirilen Skål International Kulübü'nün 71. Dünya Kongresi sona erdi

SKAL  İSTANBUL’UN  SİDNEY ÇIKARTMASI

14 Ekim 2010 / 12:36

TURİZMİN SESİ


7-12 Ekim 2010 tarihleri arasında Avusturalya'nın Sidney kentinde gerçekleştirilen Skål International Kulübü'nün 71. Dünya Kongresi sona erdi. Bir yıllık çalışma ile organize edilen Skål International'ın Dünya Kongresi, düzenlenen kapanış partisi ile son buldu. Skal İstanbul Kulübü, organizasyonda ödüller alarak Türkiye'ye geri döndü. 

Sidney'de gerçekleştirilen Skål International Dünya Kongresi'ne katılan Skål İstanbul Kulübü Başkanı Vedat Bayrak, organizasyonla ilgili olarak şu şekilde değerlendirme yaptı:

"Katılım çok azdı. Skål Sidney Kulübü beklentinin altında bir hizmet kalitesi ile bu kongreyi ele aldı. Düzenlenen organizasyonda politikanın biraz daha ön plana çıktığını rahatlıkla ifade edebilirim.

Katılımcı sayısının 530 gibi komik bir seviyede kalması, son anda 'congress only', 'gala dinner only', 'opening ceremony only' gibi münferit çözümler ile katılımcı sayısının buralara taşındığını görüyoruz. 2007 yılında Antalya'da 1200 katılımcı, 2008 yılında Tapeide 1100 katılımcı, 2009 yılında Budapeşte'de 860 katılımcı olması; bu kongrelerin katılımcı sayılarının içeriğini, destinasyon seçimini ve tabii ki fiyatlamanın önemini öne çıkarmaktadır."

Bayrak, "Bu yıl dünya ekonomilerinde yaşanan krizin, Sidney'in uzak olmasının ve yüksek bir kongre fiyatı çıkmasının katılımcı sayısını olumsuz etkilediğini söyleyebilim. Birçok ülkenin temsilci gönderememiş olduğunu ve birçoğunun da bir veya iki katılımcı ile temsil edildiğini görüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

SKAL İSTANBUL'A 'YILIN KULÜBÜ' ÖDÜLÜ

Skål İstanbul Kulübü, Dünya Kongresi'nde 13 üyesi ile birlikte toplam 23 kişi ile temsil edildi. Gerçekleştirilen açılış töreni sonrasında "Yılın Kulübü" ve "Eko Turizm" ödülleri verildi. "Yılın Kulübü" ödülüne, 16 Skal kulübü aday gösterildi ve 3'ü bu ödüle layık görüldü. Avustralya'dan Sun Shine Coast Kulübü birinci, Amerika'dan Fort Lauderdale Kulübü ikinci ve İstanbul Kulübü de üçüncülük ödüllerini kazandı.

"Eko turizm" ödülünün de çeşitli kategorilerde dağıtıldığı törenden sonra, Avustralya'nın ilk yerli kabilelerinin yaptığı gösteri ile açılış günü son buldu.

YENİ SKAL INTERNATIONAL DÜNYA BAŞKANI: TONY BOYLE

Kongrenin ilk oturumu olan cumartesi sabahı, Sidney'in kongre ve sergi sarayında, 2011 yılı seçimleri tüm gün yapıldı.

Skål Avustralya Kulübü'nden Tony Boyle, 153 oy ile önümüzdeki dönemin Skål Dünya Başkanı oldu. Başkan Yardımcılığı'na ise Amerika'dan Mok Singh'in seçildi. 
 


Skal International'ın 07 -12 Ekim 2010 tarihleri arasında Sydney'de düzenlenen Dünya Kongresine Türkiye'den katılanlar;

İstanbul Kulübünden
Vedat Bayrak ve Sena Bayrak
Gülçin Bener
İbrahim Büyükyüksel ve Madeleine Büyükyüksel
Şükrü Ergür ve Filiz Atlas
Abdülkadir Eriş ve Zuhal Eriş
Savaş Gürsel ve Dilek Gürsel
Can Gülcan ve Serdar Sarılar

İzmir Kulübünden
Haldun Palanduz

Ankara Kulübünden
Bedii Gürbüz ve Ela Gürbüz
Kamer Rodoplu ve Gaye Rodoplu

Antalya Kulübünden
Salih Çene
Umman Cetinbaş ve Nihal Çetinbaş
Asuman Tarıman ve Süreyya Ünsal

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.