22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SKAL ÜYELERİ CONRAD OTELDE BULUŞTU

Turizm Profesyonelleri Derneği (SKAL) İstanbul'un geleneksel yemekli toplantılarından bu ayki, Conrad Hotel'de gerçekleştirildi

SKAL ÜYELERİ CONRAD OTELDE  BULUŞTU

01 Nisan 2010 / 17:50

TURİZMİN SESİ-Burcu Sırgancı


Skal İstanbul'un Genel Kurulu'ndan sonra ikinci kez biraraya gelen üyeler, sohbet etme ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı buldu. Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İBB Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TUROB Başkanı Timur Bayındır başta olmak üzere pek çok üst düzey sektör temsilcisi ve misafirler katıldı.

Eyüp BABÜR
SKAL İstanbul Genel Sekreteri Eyüp Babür'ün hoşgeldiniz konuşmasıyla başlayan toplantıda Başkan Vedat Bayrak, Türkiye SKAL Kulüpleri Federasyonu kurma çalışmalarında sona yaklaştıklarını açıkladı.

Haziran ayında yapılacak SKAL Milli Komite toplantısında Federasyon Tüzüğü üzerindeki çalışmaları tamamlayacaklarını bildiren Vedat Bayrak, SKAL üyelerinden bu konuda destek istedi.

Vedat BAYRAK
SKAL Roma ile 'twinning-kardeş kulüp' anlaşması yapmak üzere bu kente 23-26 Nisan 2010 tarihleri arasında bir ziyaret gerçekleştireceklerini ifade eden SKAL Başkanı Bayrak, "Roma'ya 15 kişilik heyet oluşturarak gitmek istiyoruz. Bize katılmak isteyen tüm üyelerimize uçuşlar için kontejanımız olduğunu bildirmek isteriz." dedi.

7-12 Ekim tarihleri arasında Dünya Skal Kulübü'nün (SKAL International) Genel Kurulu'nun Sydney'de yapılacağını bildiren Bayrak, Avusturalya'ya giderek ülkemizi temsil etmek için SKAL üyelerine çağrıda bulundu. Bayrak, "Amacımız SKAL International yönetimine daha fazla Türk üye sokmak" diye konuştu.

Deniz ANAPA
Bayrak'tan sonra kürsüye gelen SKAL Ulusal Komite Başkan Yardımcısı Deniz Anapa da, hazırlık çalışmaları tamamlanan ve yakında yayına geçecek olan SKAL'ın yeni web sitesi hakkında bilgi verdi. Web sitesinin üç tür kullanıcıya açık olacağını anlatan Anapa, SKAL Ulusal Komite, Skal Başkanlık ve üyeler için ayrı ayrı şifreler verileceğini kaydetti.

SKAL üyelerinin kurumları ile ilgili duyurularını kendi şifreleriyle girerek web sitesinde yayınlayabileceklerini söyleyen Anapa, şöyle konuştu: "Örneğin bir otel SKAL üyelerine yapacağı yüzde 50 indirimi kimseyi beklemeden direkt şifresiyle siteye girerek yayınlayabilecek."

Robert BOSSELMAN
Toplantının son konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü Teoman Alemdar'ın konuğu olan Iowa Eyaleti Üniversitesi Eğitim Fakültesi Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Robert H. Bosselman yaptı. ABD'deki turizm sektörünün, özellikle konaklama sektörünün son durumu hakkında bilgiler veren Bosselman, küresel ekonomik kriz nedeniyle son iki yılda önemli kayıplar yaşandığını ifade etti. Turist gelişinde ve çıkışında duraklama yaşandığını, insanların tatillerini ertelediklerini kaydeden Bosselman, yeme-içme sektörünün de en az konaklama sektörü kadar kayıp yaşadığını vurguladı.

Toplantının sonunda nisan ayı içiresinde doğumgünleri olan SKAL üyeleri için bir pasta kesildi.

Erhan Seven,Diala Jaber,Ece Bayar,Adnan Yılmaz,Selami Çelebioğlu ve Esra Tanoğlu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.