22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SKÅL KULÜPLERİ FEDERASYONU KURULDU

Dünya üzerinde yirmibine, yurdumuzda ise bine yakın üyesiyle Turizm Profesyonellerinin en yaygın meslek örgütü olan SKÅL'ın Türkiye'de faaliyet gösteren ondört kulübü tarafından Uluslararası SKÅL Dernekleri Federasyonu kuruldu

SKÅL KULÜPLERİ FEDERASYONU KURULDU

18 Şubat 2011 / 20:31

TURİZMİN SESİ


SKÅL 1934 yılında Paris'te kurulan ilk Kulüp ile faaliyetlerine başlamış olup, bu gün doksanbeş ülkede beşyüze yakın kulüple temsil edilmektedir. Yurdumuzda, 1956 yılında kurulan İstanbul SKÅL Kulübü'nü 1965 yılında Ankara SKÅL Kulübü, daha sonra ise sırası ile İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara ve son olarak da 2009 yılında kurulan Eskişehir Kulüpleri takip etmiş ve bu şekilde Türkiye'deki kulüp sayısı ondörde ulaşmıştır.

Dünya SKÅL platformunda öncü ve örnek olan Türkiye, üye sayısı olarak beşinci ülke konumundadır. İstanbul Kulübü ise Dünyanın en büyük kulübü olmasının yanında, onüç yıldır verdiği Skalite ödülleri ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Uluslararası SKAL Camiası içinde her zaman en faal ülkeler arasında yer alan, İstanbul'da iki ve Antalya'da ise bir tane olmak üzere üç dünya kongresi düzenleyen Türkiye SKÅL Kulüpleri, gerek ülkemizde gerekse uluslararası alanda daha etkin olabilmeyi amaçlayarak 5 Haziran 2010 tarihinde bir federasyon çatısı altında örgütlenmeyi kararlaştırmış, gerekli hazırlıkların ardından da 14 Şubat 2011 günü resmi kuruluşunu tamamlamıştır.

Kurucu başkanlığını Kamer Rodoplu'nun yaptığı Federasyon Yönetim Kurulu'nda V. Salih Çene, Deniz Anapa, Can Akşit, Canan İnanç, Faik Alsaç ve Atilla Karaburçak yer almaktadır. Federasyon'un ilk Genel Kurulu 5 Mart 2011 tarihinde İstanbul Konak Otel'de gerçekleştirilecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.