22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SLOVENYA EMITT FUARI’NA KATILIYOR

Akdeniz'in Alplerle buluştuğu Slovenya Türkiye'den giden turistlere muhteşem tatil fırsatları sunuyor

SLOVENYA EMITT FUARI’NA KATILIYOR

06 Şubat 2011 / 18:47

TURİZMİN SESİ


Muhteşem doğasıyla göz kamaştıran ve tarihi mirasıyla kendine hayran bırakan Slovenya, tanıtım yapmak için İstanbul'da düzenlenen EMITT Fuarı'na katılacak. Arı kovanlarına komik motifler işleme sanatının örneklerinin sergilendiği Radovljica'daki arıcılık müzesi, Avrupa'nın trenle gezilebilen tek mağarası ve yıl boyunca eksik olmayan renkli festivalleriyle büyük bir eğlence parkını andıran Slovenya ziyaretçilerine sınırsız eğlence sunuyor.

En küçük Avrupa ülkelerinden biri olan Slovenya hem Türkiye'den hem de dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellere ve tatilcilere ülkesini tanıtmak için dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT'e katılıyor. Slovenya'nın dünyaya açılmak için EMITT Fuarı'nı tercih etmesinde bölgede ekonomik krize rağmen büyümeye devam eden tek fuarın EMITT olması olduğu biliniyor.

EMITT'teki Slovenya standında Triglay Ulusal Parkı, Julian Alpleri ve UNESCO'nun dünya mirası kapsamındaki Stkocjan Mağarası gibi doğal güzellikleri, gibanica keki ve örgü ekmeğinden Karniyol sosisine yöreye özgü damak tatları, kaplıcaları, müzeleri ve ülkenin daha birçok tarihi, kültürel ve doğal zenginliği dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçilerle paylaşılacak.

Slovenya Julian Alplerindeki Kranjska Gora'da ve kuzeydoğudaki Maribor Pohorje'de düzenlenen birçok uluslararası kayak ve kış sporu yarışmalarıyla dünya çapında tanınan Slovenya engebeli ve zorlu arazisi ile dağcılık, yürüyüş ve bisiklet gibi tutkulara da ev sahipliği yapıyor. Slovenya göz alıcı kumsallarıyla da turistlerin ilgisini çekiyor. Ülkenin dört bir yanına yayılmış olan 15 kaplıcası da Slovenya'yı sağlık turizmi için ideal destinasyonlardan biri yapıyor.

Slovenya sadece sporseverlerin değil, yıl boyu sunduğu uluslararası sanat, müzik, kültür festivalleri, müzeler ile sanatseverlerin de favori merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Barok tarzına inşa edilmiş başkenti Ljubljana, Avrupa'nın yeni sanat akımına ev sahipliği yapıyor. Eskiyle yeninin kucaklaştığı bir yer Ljubljana küçük bir şehrin sıcaklığıyla büyük şehrin olanaklarını aynı anda sunuyor.

Slovenya'yla beraber dünyanın farklı köşelerinden 60 ülkenin katılacağı 15. EMITT Fuarı 10–13 Şubat 2011 tarihleri arasında TÜYAP'ta düzenlenecek. Fuar için Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 150'nin üzerinde belde ve il hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl Türkiye'nin farklı bölgelerinin kalkınma ajansları da fuarda stant açmaya hazırlanıyor. EMITT hakkında daha fazla bilgiyi www.emittistanbul.com adresinde bulabilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.