23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SOFUOĞLU, MİNİKLERE MADALYA VERDİ

54 üyesi ile tüm Avrupa'yı temsil eden UEM (Avrupa Motosiklet Birliği) tarihindeki 14. yıl kongresini Türkiye'de yapıyor

SOFUOĞLU, MİNİKLERE MADALYA VERDİ

03 Temmuz 2009 / 08:20

TURİZMİN SESİ


2009 yılı takviminde 59 yarış organizasyonuna yer veren, Türkiye Motosiklet Federasyonu, 11-12 Nisan 2009 tarihlerinde gerçekleştirdiği Dünya Motokros Şampiyonası'ndan sonra, 2009 yılı itibariyle bu kez bir başka uluslararası organizasyonu Türkiye'ye getiriyor “UEM CONGRESS ISTANBUL 2009” adıyla yapılacak olan kongre, Taksim Elite World Hotel'de çalışmalarını 2 Temmuz 2009 Perşembe günü başlatacak ve 5 Temmuz 2009 Pazar günü sona erdirecek. Kongrenin tanıtım toplantısı Taksim Elite World Hotel'de dün düzenlendi. Basın toplantısı öncesi 50 cc. motorlarla 5-8 yaşlarındaki 6 sporcu, otelin önünde yavaş gitme yarışı yaptı.

Yarışta dereceye girenlere madalyalarını Sofuoğlu verdi. 13 yaşındaki motokroscu Toprak Razgatlıoğlu ise akrobasi gösterileri yaptı. Basın toplantısı Dünya Şampiyonu pilotumuz Kenan Sofuoğlu ve minik yarışçıların katılımıyla oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Toplantıda konuşan UEM Başkanı Vincenzo Mazzi, Türkiye'de mükemmel bir şekilde karşılandıklarını, Avrupa'nın en etkili federasyonlarından olan Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) bu organizasyonu yapacağından emin oldukları için kongreyi İstanbul'da düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Yeni bir federasyon olan TMF'nin 5-6 sene gibi kısa zamanda büyük organizasyonlara imza attığını belirten Mazzi, "Türk motosiklet sporunun kalkınmasına katkımızın olacağına inanıyorum. Bu toplantıya 40 federasyon katılıyor. Bu sayı bir rekor. Kongre, organize eden ülkeler açısından organizasyon gücünü gösterip, başka faaliyetler almak için şans oluyor" dedi.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Onursal Başkanı Francesco Zerbi ise Türkiye'nin motosiklet sporuna çok önemli şeyler verebileceğine inandığını kaydetti. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Süleyman Memnun, UEM kongresini Türkiye'de yapmanın federasyonları için büyük bir gurur olduğunu vurgulayarak, "Kongrede komisyonlar, bir yılın değerlendirmesini ve önümüzdeki yılın planını yapacak. 2004'te kurduğumuz federasyonda kısa zamanda önemli işler yaptık. Hedefimiz nüfus oranına göre motosiklet sporunun en fazla yapıldığı ülke olan İtalya gibi olmak" şeklinde konuştu.

2007 Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da bu kongrenin Türkiye'de yapılmasının Türk motosiklet sporunun başarısını gösterdiğini belirterek, federasyonu tebrik etti. UEM Genel Sekreteri Jurgen Lamberty ise kongreye 230'dan fazla delegenin katılacağını, bunun Türkiye açısından başarı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.