22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SOMALI ÇOCUKLAR İSTANBUL’UN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Bir gün boyunca İstanbul’u dolaşarak fotoğraf çeken çocuklar 25 Ocak Pazar günü kendi çektikleri fotoğraflardan oluşan "Soma'da Çocuk Olmak" sergisinin açılışını yapacak

Somalı Çocuklar İstanbul’un Fotoğrafını Çekti

25 Ocak 2015 / 11:29

TURİZMİN SESİ

Geçtiğimiz yıl Soma'da yaşanan maden faciasının tanığı Soma'lı çocuklar kendi çektikleri "Soma'da çocuk olmak" sergisi için İstanbul'a geldi. Kadıköy Belediyesi'nin misafiri olarak İstanbul’a gelen ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen 68 öğrenci bugün İstanbul turu yaptı. Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcını gezen çocuklar tarihi mekanların fotoğraflarını çekerken deneyimlerini de birbirleriyle paylaştı.

somali-cocuklar,-istanbul’un-fotografini-cekti-,5.jpg

Çocuklar Pazar günü ise Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi’ni (TAK) ziyaret ederek Kadıköy'de 3D fotoğraf gösterisi izleyecek. TAK’da gerçekleşecek Kapla Maket Atölyesi çalışmalarına katılacak çocukların ikinci durağı Soma’da çektikleri fotoğrafların sergileneceği Caddebostan Kültür Merkezi olacak. 

somali-cocuklar,-istanbul’un-fotografini-cekti-,.jpg
 
"Soma'da Çocuk Olmak" fotoğraf projesinin hikayesi
“Fotoğrafla çocuk olmak” adlı bir grup gönüllü fotoğrafçı, maden faciası sonrası Soma’ya gitti. 14-17 yaş arası okul çağı çocuklara destek olmak, yaşadıkları travmayı hafifletecek bir alışkanlık, hobi ve uğraş kazandırmak amacıyla fotoğraf makinesi hediye eden grup çocuklara 5 hafta süren fotoğrafçılık eğitimi verdi. İşte bu fotoğrafların ilk sergisi Somalı çocukların katılımıyla 25 Ocak Pazar günü Kadıköy Belediyesi’ne ait Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.Kadıköy Belediyesi, Terraco Yapı Malzemeleri A.Ş ve birçok eğitim gönüllüsünün desteklediği  "Soma'da Çocuk Olmak" sergisi 25 Ocak- 08 Şubat tarihleri arasında CKM'de görülebilecek. 
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.