22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SPANAİR SABİHA GÖKÇEN’DEN UÇACAK

Spanair günde 200'den fazla uçuş, 20 uluslar arası ve 20 ülke içi uçuş noktası ile operasyonlarını sürdürmektedir

SPANAİR SABİHA GÖKÇEN’DEN UÇACAK

11 Mayıs 2010 / 00:38

TURİZMİN SESİ
Spanair Barcelona merkezli olup, Barcelona havaalanından uluslar arası uçuş ağına sahip ilk havayolu olmasının yanında El Prat Havaalanından en fazla yolcu taşıyan ikinci havayolu konumundadır. Spanair günde 200'den fazla uçuş, 20 uluslar arası ve 20 ülke içi uçuş noktası ile operasyonlarını sürdürmektedir. Spanair 1986 yılında kuruldu. Kuruluşundan 16 ay sonra ilk charter uçuşunu Mayorka'ya gerçekleştirdi. Bu tarihten itibaren 112 milyondan fazla yolcu Spanair uçuşlarında seyahat etti.

SAS İskandinav havayollarının da sahibi olan Iniciatives Empresarials Aeronautiques tarafınca 31 Ocak 2009 tarihinde %80,1 hissesi satın alındı. IEASA ortakları arasında Catalana d'Iniciatives, Consorci Turisme de Barcelona, Volcat 2009 ve Fira Barcelona bulunmaktadır. Barcelona'yı dünya ve dünyayı Barcelona ile buluşturmak IEASA'nın ortak misyonunu oluşturmaktadır. Spanair 2009 yılında 670 milyon Euro'dan fazla devir ile 8 milyondan fazla yolcu taşımıştır. 45 uçaktan oluşan filoya sahip olan Spanair'in 3,161 personeli bulunmaktadır. Spanair, İspanya havaalanları operasyonu çerçevesinde Barcelona merkezli pozisyonu ile Madrid ve Palma'dan sonra 3. sırada bulunmaktadır.

Spanair 2003 senesinden beri dünyanın en büyük ve en başarılı ortaklığı olan Star Alliance üyesidir. Bu ortaklık ile dünya genelinde 1000'den fazla şehre bağlantı vermektedir. Spanair “ Barcelona'yı dünya ve dünyayı Barcelona ile buluşturma” misyonu çerçevesinde 2012 yılına kadar Barcelona'yı İspanya'nın uluslar arası merkezi haline getirmeyi ilke edinmiştir.

Spanair uluslar arası uçuş ağı ve sunduğu tarifeli uçuş hizmetleri ile Barcelona'dan hizmet veren milli havayolu olma vizyonunu, Madrid havaalanından operasyonlarını yürüten 2. büyük havayolu olması ile tamamlamaktadır. Spanair kalite standartlarını oluşturan güvenlik, konfor ve kabin içi servis hizmetleri “Alpha Price to Excellent in Marketing” ödülünü kazanmıştır. Spanair 04 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Sabiha Gökçen Havaalanı ile Barcelona arasında haftanın her günü yolcularının hizmetinde olacaktır.
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.