22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SPİL DAĞINDA KAR KEYFİ

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan bungalov tipi evler, kışın doğayla baş başa kalmak isteyen tatilcilerin gözdesi oldu.

SPİL DAĞINDA KAR KEYFİ

27 Ocak 2010 / 10:11

TURİZMİN SESİ


Kayak tesisi ya da otelin olmadığı Spil'deki milli park bünyesinde 25 adet bungalov tipi ev bulunuyor. Evlerde kalmak için rezervasyon yaptıran vatandaşlar, tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Spil, ailesiyle ya da arkadaşlarıyla sakin bir tatil geçirmeyi tercih edenlerin gözdesi durumuna gelirken, beyaz örtüyle kaplı parkta kar topu oynayan, kardan adam yapan çocuklar, kar manzarasında mangallarını yakan, sıcak çaylarını yudumlayan tatilciler, yorgunluk atıyor.

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, şubat ayı sonuna kadar evlerin dolu olduğunu, yalnızca hafta içi bazı günlerde boşluk bulunduğunu ifade etti. Güngör, Spil Dağı Milli Parkı'na gelmek isteyenlere, gerekli hazırlıklarını yapmaları ve mutlaka araçlarına zincir takmaları uyarısında bulundu.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından milli parkın imar planı proje ihalesi çalışmalarının sürdüğünü belirten İl Müdürü Yahya Güngör, 2010 yılı içerisinde proje ihalesinin tamamlanacağını ve 2011 yılında da uygulama projesinin ihale edilmesinin planlandığını söyledi. Güngör, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yabani hayvanların kolay erişebileceği noktalara yiyecek bıraktığını da ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.