23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SUMAHAN'DA ROMANTİZM RÜZGARI ESİYOR

Bu yaz cemiyet hayatının ve İstanbul'un en özel konuklarının tercih ettiği Sumahan Otel, Boğaz'ı muhteşem bir noktadan seyir imkanı sunuyor

SUMAHAN'DA  ROMANTİZM RÜZGARI ESİYOR

08 Temmuz 2010 / 08:46

TURİZMİN SESİ
İstanbul'u seyretmenin en güzel noktalarından biri olan Sumahan, bu yaz en prestijli butik davetlerin de gizli cenneti. Butik hizmet veren ve Osmanlı mimarisini modern çizgilerle bütünleştiren Sumahan, romantizm rüzgarları estiriyor…

Osmanlı mimarisinin çizgisini taşıyan tarihçesi, eşsiz konumu ve çağdaş tasarımı ile 2005'ten bu yana yerli ve yabancı misafirlerini, Türk konukseverliğiyle ağırlayan Sumahan Otel; Çengelköy'de, denize sıfır konumu ve muhteşem Boğaz manzarası ile konuklarını ağırlıyor. Otelin tüm odaları, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayıran Boğaz'ın eşsiz manzarasına hakim. Sumahan Otel'i, ayrıcalıklı kılan önemli bir özelliği de; konuklarına, doğanın tüm güzelliklerini bir arada sunarak kendilerini özel hissetmelerini sağlaması.

Ödülleri ile prestijini pekiştirdi
19. YY Osmanlı Sanayi mimarisinin son örneklerinden biri olan Sumahan, 2005 yılında restore edilerek modern bir otele dönüştürüldü. Otel, mimarisi ile İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 'İstanbul Turizm Ödülleri' kapsamında 2009 yılında 'Yaratıcı Proje' dalında ödüle değer görülmüştü. Sumahan Otel, bu yılın ilk aylarında ise, dünyanın en prestijli turizm ödüllerinden Condé Nast Johansens 2010 Mükemmellik Ödülleri kapsamında düzenlenen uluslararası yarışmada, Akdeniz ve Avrupa'nın '2010 Okuyucu Ödülü'ne değer görüldü. Sumahan, 'En Romantik Oteller' ve 'Okuyucu' ödülleri olmak üzere iki kategoride aday gösterilmişti. Condé Nast Johansens Mükemmellik Ödülleri seçiminde, her yıl en iyi standartlar, bağımsız ve lüks konaklamanın en uygun bedellerle sunulması gibi kriterler dikkate alınıyor.

Mimarisi ve inşaası, aynı zamanda otelin sahibi olan Mimar Nedret ve Mark Butler tarafından gerçekleştirilen Sumahan Otel, modern bir otel olmasının yanı sıra; Osmanlı sanayi mimarisinin bir örneği olarak restorasyonu ile ilk olma özelliğine sahip. Çağdaş tasarımlı 20 süit odası ile hizmet veren Sumahan Otel, kahvaltısı ve öğle yemekleri ile her yaştan konuğunu ağırlarken; iş dünyasının da gözdesi durumunda. Özellikle gün batımı saatlerinde manzarası ve huzurlu enerjisi ile konuklarının kendilerini doğal bir terapi merkezinde hissettikleri Sumahan, akşam yemekleri için tercih edilebilecek Kordon Balık Restoran ve Waterfront Terrace Restaurant'da çok özel mönüler hazırlıyor. Butik hizmet anlayışındaki otel; konumu, verdiği hizmet ve mimarisine mükemmel bir şekilde entegre edilen modern-Avrupalı bakış açısı ile alışkanlık yaratan bir dinlenme noktası.

Tüm bu özellikleriyle cemiyet hayatının gözde mekanları arasına giren Sumahan Otel, Oscar ödüllü Hollywood yıldızları ve dünyaca ünlü işadamlarının da İstanbul'daki tercihi. Büyük şömineli kütüphanesi, Türk hamamı, spor salonu ve masaj odası ile misafirlerine eksiksiz hizmet veren otel, özel tasarımlı teknesi ile Kabataş ve Kuruçeşme uğraklı deniz yolu servisi ve özel Boğaz turları imkanı da sunuyor.
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.