22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SUN EXPRESS’TE İLK KOLTUK 20 LİRA

Sun Express,"20 destinasyona, ilk 20 koltuk 20 lira" kampanyasını, yeni uçuş destinasyonları Hatay ve Mardin'e de uygulayacak

SUN EXPRESS’TE İLK KOLTUK 20 LİRA

23 Ekim 2009 / 11:55

TURİZMİN SESİ


Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın eşit ortaklıklı havayolu şirketi Sun Express, bu yılın Mart ayından itibaren her cumartesi günü saat 20.00'den sonra satışa çıkardığı iç hatlarda, "20 destinasyona, ilk 20 koltuk 20 lira" kampanyasını, yeni uçuş destinasyonları Hatay ve Mardin'e de uygulayacak.

Sun Express'in, 25 Ekim'de başlatacağı Hatay ve Mardin uçuşlarında, ilk 20 koltuk 20 lira kampanyası Kasım ayı ortasından itibaren geçerli olacak. İç hatlarda Mardin ve Hatay'ın yanı sıra, dış hatlarda Zürih, Hamburg, Nürnberg, Düsseldorf ve Dortmund'a 25 Ekim'den itibaren İstanbul'dan karşılıklı sefer başlatarak, 15'den 22 destinasyona uçacak olan Sun Express, bu sayede yıl sonuna kadar 5.5 milyon yolcu taşıyacak.

Sun Express, bu yılın ilk dokuz aylık operasyonel sonuçlarını düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.Toplantıda konuşan Sun Express Genel Müdürü Paul Schwaiger, şirketin 2009'da güçlü bir büyüme gerçekleştirdiğini açıkladı. Buna göre bu yılın Ocak - Eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısını yüzde 29 artırarak 4 milyon 81 bine çıkarmayı başardıklarını söyleyen Schwaiger, gelirlerini yüzde 5.9'luk artışla 329 milyon Avro'ya, uçu sayısını da yüzde 26.8 artışla 28 bin 246'ya çıkarmayı başardıklarını bildirdi.

Aynı dönemde doluluk oranının ise yüzde 1.1 puan artışla yüzde 79.4'e yükseldiğini vurgulayan Schwaiger, "Bu yıl sonuna kadar 5.5 milyon yolcu taşıyacağız" dedi. Şirketin, 2010 yılı için teslim edilmek üzere 6 adet Boeing 737 - 800 tipi uçak aldıkları bilgisini de veren Schwaiger, "Yeni uçaklarımızla birlikte 25 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Böylece operasyonumuzu yürüttüğümüz üç merkezimizde de pazar liderliği için pozisyonumuzu güçlendireceğiz" dedi.

15 DESTİNASYON 22'YE ÇIKARILDI
Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise uçuş noktalarına 7 yeni hat eklendiğini söyledi. Buna göre Sun Express'in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dış hatlarda Zürih, Hamburg, Nürnberg, Düsseldorf ve Dortmund'a, iç hatlarda ise Hatay ve Mardin'e 25 Ekim'den itibaren karşılıklı seferler başlatacağını açıklayan Say,yeni seferler ile birlikte İstanbul'dan 15 destinasyona yapılan uçuş sayısının 22'ye çıkacağıını bildirdi.

Sun Express'in 20'nci kuruluş yıldönümünü kutlamak için başlattığı "20 destinasyona, ilk 20 koltuk 20 lira" kampanyasının bu yılın Mart ayında başladığını, 2010 Nisan ayına kadar sürmesinin planlandığını söyleyen Say, kampanya ile toplam 400 koltukta 20 liraya uçuş hizmeti sunulduğunu söyledi. Toplantı sonunda ANKA'nın sorularını yanıtlayan Hacı Say, "20 destinasyonda, ilk 20 koltuk, 20 lira" kampanyasının Hatay ve Mardin uçuşları için de geçerli olacağını söyledi. İç hatlarda Mardin ve Hatay'ın yeni destinasyonlar olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirten Say, uçuşların 25 Ekim'den itibaren başlayacağını, ancak kampanyanın kasım ayı ortalarına yetişebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.