28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

SUNEXPRESS, İZMİR’DEN İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Maske tak, sosyal mesafeye uy ve ellerini yıka, bu üç kural önemli Sunexpress'in ilk uçuşunda fotoğraf çekilirken sosyal mesafe unutulmuş

Sunexpress, İzmir’den ilk uçuşunu gerçekleştirdi

02 Haziran 2020 Salı 14:15

TURİZMİN SESİ


Sunexpress seyahat kısıtlamasının ardından ilk seferini İzmir’den Antalya’ya gerçekleştirdi. Uçuşa Ege Bölgesinde bulunan Turizm Profesyonelleri ile birlikte Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Raffinesse Travel sahibi Hikmet Atilla da katıldı. 

Hikmet Atilla ilk uçuştaki gözlemleri ve duygularını şu şekilde paylaştı; “Seyahate katılan bütün Meslektaşlarım heyecanlı idi, Havaalanının girişinde bulunan sıcaklık ölçer Termal Kameraları fark etmeden maske ile Havaalanına girdik. Herkes maskeli idi, Havaalanında ve uçakta dikkat edilmesi gereken ve her tarafta bulunan uyarı levhaları dikkati çekiyordu: Maske tak, sosyal mesafeye uy ve ellerini yıka, bu üç kural önemliydi, uyulmadığın da görevliler tarafından uyarılıyordu.  

Havaalanında bulunan oturma grupları öngörülen mesafeye göre düzenlenmiş, kimisi ise iptal edilmişti. Yığılmayı engellemek ve sosyal mesafeyi korumak için tuvaletlerde de gereken önlemler alınmıştı. belirli sayıda kişiler tuvalete alınıyor, ara lavabolar iptal edilmiş. 

SunExpress şirketi uçuş kurallarını da değiştirmiş:  dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyaları dışında kabin bölümüne el bagajı kabul edilmiyor. Uçağın içinde tüm virüslere karşı çok başarılı olan ve havayı üç dakikada bir sürekli temizleyen ve hastanelerde de kullanılan HEPA filtreleme sistemi kullanılıyor ve sürekli dezenfeksiyon işlemleri uygulanıyor” dedi. SunExpress’in ilk uçuşu İzmir-Antalya-İzmir olarak gerçekleşti, İzmir’den diğer bölgelere de kademeli olarak uçuş sayılarını artıracak.   
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.