SÜPER YAT 7İNCİ OLDU
M./Y Namaste adlı mega yat, Uluslararası Bot Dergisi'nce düzenlenen dünya süper yat seçmelerinde, kendi sınıfında, dünya sıralamasında ilk 7'ye girdi ve Dünya Süper Yat Ödülü'ne aday oldu
16 Mart 2009 / 10:43
TURİZMİN SESİ
Yatın yapımınının gerçekleştirildiği Antalya Serbest Bölgesi'ndeki tersanenin yöneticisi Orhan Çelikkol, bir Alman iş adamı tarafından TSMM firmasına siparişi verilen 40 metre uzunluğunda, iki adet 2400 MTU motora sahip ve saatte 23 deniz mili hız yapabilen M/Y Namaste adlı mega yatın, geçen yıl temmuz ayında denize indirildiğini anımsattı.
Tamamen Türk malı kullanılarak, Türk işçi ve mühendisinin emeği ile imal edilen M/Y Namaste'nin dünyanın sayılı Boat Fuarları'na katılarak büyük beğeni topladığını ifade eden Çelikkol, şöyle konuştu: "M/Y Namaste adlı 40 metrelik motor yat, uluslararası yat sektörünün duayeni olan 'Boat International Dergisi' tarafından her yıl düzenlenen Dünya Süper Yat Ödülü 8211; En iyi Yarı Deplasman ya da Planlanmış 40m sınıfı Mega Yat Projesi' seçmelerinde, ilk 7 arasına girmeyi başardı. Bu Türk yatçılarının başarısıdır. Her bölümde yapılan elemeler sonucu seçilen 99 yatın, 15 değişik ülkeden, sektörün uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından iç ve dış dizayn olarak belirli kriterlere göre elemesi yapıldı. Dünya Süper Yat Ödülü 16 Mayısta belirlenecek.
İç ve dış dekorasyon konusunda tam bir estetik şaheseri M/Y Namaste'nin, rakiplerini kolayca eleyerek tüm dünyada en iyi ilk yedi tekne arasına girmiş olması, Türk yat inşa sektörünün bugün geldiği noktayı gözler önüne sermekte ve Türkiye'nin bu sektörde dünya devi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyişini göstermektedir." Antalya Serbest Bölgesi AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses de yaptığı açıklamada, mega yat üretiminin, Serbest Bölgenin en önemli sektörü haline geldiğini ve Antalya Serbest Bölgesi'nin mega yat üretiminde dünya markası olmaya başladığını bildirdi.
Antalya Serbest Bölgesi'nde 10 yılda 130'dan fazla mega yat üretilip ihraç edildiğini ve 135 milyon dolardan fazla döviz girdisi sağlandığını kaydeden Gürses, bölgede yat üretim kapasitesinin yıllık 50-60'a ulaştığını vurguladı. Gürses, tamamen Türk işçi ve mühendisinin emeği ile üretilen lüks yatların büyük bölümünün, yat üretim sektöründe söz sahibi olan İtalya, Fransa, ABD ile Ortadoğu ülkeleri, Hollanda, İngiltere ve Almanya'ya ihraç edildiğini kaydetti.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.