22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SURA DESİGN HOTEL, TUROB ÜYELERİNİ AĞIRLADI

TUROB'un Şubat ayı Geleneksel Öğle Yemeği, Sura Design Hotel'in ev sahipliğinde gerçekleşti

Sura Design Hotel, Turob Üyelerini Ağırladı

27 Şubat 2015 / 00:51

TURİZMİN SESİ

1618 sayılı kanunda yapılması planlanan değişikliği eleştiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Dileğimiz 21. yüzyılın çağdaş ve adil çalışma koşullarına uygun, vizyon sahibi bir düzenleme getirilmesi yönündedir.TUROB Başkanı Timur Bayındır, 1618 sayılı "Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu" değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. "Kültür ve Turizm Bakanlığımızca oluşturulan bir heyet içerisinde, Moskova'da, tarafları bir araya getiren bir toplantı düzenledik. Toplantı esnasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Rusya ve İran'dan gelen her uçağa 6 bin dolarlık yakıt desteği verilmesi memnuniyet verici olmuştur. Hükümetimizin uygulamaya koyacağı bu tip destekler, sektörümüz açısından olumlu sonuçlar verecektir. Nihai tüketiciye de fiyatlar düşüş olarak yansıyacak ve kan kaybı kısmen tolere edilebilecektir. Ne var ki, açıklamanın ardından yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen, desteğin uygulanmasına yönelik bir netlik kazandırılmaması, pazarda soru işaretleri yaratmaktadır. Tur operatörleri tarafından desteğin hangi şartlarda ve ne şekilde uygulanacağına yönelik sorular sorulmakta, kesin bir bilgi olmaması risk yaratmaktadır. Unutmayalım ki Rusya Türk turizmi için çok önemli bir pazardır. Hiçbir şekilde göz ardı edemeyiz ve kamunun konuya yakın ilgisini beklemekteyiz.
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,2.jpg
 
Bildiğiniz üzere, sektörümüz açısından son derece büyük önem taşıyan bir düzenleme ile 1618 sayılı "Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu" değişikliği konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışma başlatılmıştır. Günübirlik evlerin acentalar tarafından pazarlanabilmesi otelciler açısından bir rezalettir. Kanun taslağı Birliğimizce dikkatle incelenmektedir ve bugün yapacağımız değerlendirme toplantısı ile görüşlerimiz Bakanlığımıza aktarılacaktır. Konunun önemi gereği, geçtiğimiz hafta sizlere iletmiş olduğumuz Kanun Taslağı konusundaki görüşlerinizi iletmenizi beklemekteyiz. Dileğimiz 21. yüzyılın çağdaş ve adil çalışma koşullarına uygun, vizyon sahibi bir düzenleme getirilmesi yönündedir."
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,3.jpg
 
2023 yılı turizm hedeflerine de değinen Timur Bayındır, "Bu hedeflere ulaşmak için ülke turizmini çeşitlendirmeli ve turizmi tüm ülkeye yaymalıyız. Aksi halde belirlenen hedeflere ulaşmamız imkansız hale gelir. Hedeflere ulaşmak için doğru planlama ile konaklama işletmeleri başta olmak üzere turizm altyapısını Anadolu'ya hızlı şekilde yaymalıyız. Otellerin yoğun olduğu Antalya, İstanbul, Muğla gibi şehirlerimizde Teşvik Belgelerinin yeni yatırımlar yerine modernizasyon veya yenileme yapan otel işletmelerine verilmesinin sektörümüze daha fazla katkı sağlayacağını öngörmekteyiz" diye konuştu.
Bayındır, "Yaklaşık 54 değişik sektörü tetikleyici güce sahip olan turizm sektörü ülke ekonomisine önemli oranda katma değer yaratmaktadır. Diğer yandan istihdama katkıda önemi yadsınamaz derecede büyük olan konaklama sektörümüzde 2014 yılında yatırım teşvik belgesi alan işletmelerin faaliyete geçmesi ile 20 binin üzerinde işsiz vatandaşımıza doğrudan istihdam sağlanması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı. 
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,4.jpg
 
397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile birlikte Elektronik Fatura Uygulaması (e-Fatura Uygulaması) ve mükelleflerin elektronik ortamda defter (e-defter) tutma zorunluluğu hizmete alındığını hatırlatan Bayındır, konuyla ilgili şunları söyledi: "Özellikle son zamanlarda, üye tesislerimizden gelen bildirimlerde, uygulamalara yönelik farklı sorular iletilmektedir. Buradan yola çıkarak, konunun sektörümüz açısından önemi kapsamında, Birliğimizce 04 Mart 2015 tarihinde "E-fatura ve E-Defter konularındaki Güncel Gelişmeler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Semineri" düzenlenecek olup, Seminer TUROB Yeminli Mali Müşaviri Dr. Nedim Türkmen tarafından yönetilecektir. Uzun bir süredir titizlikle çalıştığımız, Müzik Meslek Birlikleri Protokolümüzü üyelerimiz için yaklaşık yüzde 75 avantajlı tarife sağlayarak imzaladık. Bu sözleşme ile şuana dek herhangi bir sözleşme ya da anlaşma yapmamış üyelerimiz, 2014 ve 2015 yılı bedellerini ödeyerek, devam eden yıllar için de her yıl belirtilen bedeller ile sözleşmelerini yapmış olacaklardır. Ancak konuyla ilgili geçmiş dönemlerde herhangi bir tespit ya da davası bulunan üyelerimiz, 2014-2015 bedellerine ilave olarak, sadece tespite/davaya konu yıla ait bedeli de ödeyerek anlaşmalarını gerçekleştirilecektir. Türkiye genelinde bölge temsilcilikleri oluşturmaya başladıkların açıklayan Başkan Bayındır, "Çünkü aşağı yukarı her bölgeden üyelerimiz var. Bazı illerimizde temsilciliklerimiz çoktan kuruldu bile. Bunlar; Adana, Ankara, İzmir, Kayseri, Malatya, Mersin, Nevşehir, Sakarya ve Şanlıurfa" dedi.
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,nermin-yurtoglu,2-001.jpg
 
Sura Hotels & Tourism Group Başakanı Nermin Yurtoğlu, Turob üyelerini otelimizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Bundan 4 yıl önce kaygısız grup misafirlerinin konaklaması için bu oteli inşa etti. Sura Hotels & Tourism Group’un bölgeye yaptığı değerli yatırım ve katkıları her geçen gün artıyor. Dünyanın dört bir yerinden gelen turistleri ağırlayan bir oteL olduk. Turob Başkanımız çok güzel bir söz söyledi İstanbul çok güzel bir kadınsa o kadının kalbi de Sura Hoteldir diye  bende başkanımın bu sözüne katılıyorum. Timur bey sağ olsun var olsun  tespiti yerindedir. Lokasyon olarak Sura Grup Tarihi Yarımadanın tam ortasındadır. Sura Grup olarak  yatırımlarımıza devam ederek 2016 yılına kadar 4 otele çıkacağız. Kendi konseptimiz ve üst düzey hizmetlerimizle  Tarihi Yarımada’ da 4 Otel ile 1000 yataklı bir grup otel olacağız.  Sorumluluğumuz gerçek ten çok ağır. Beklentilere göre hizmet vereceğiz dedi.
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,nermin-yurtoglu,5.jpg
 
Yeni üyeler sahneye çağırılarak plaketleri verildi.
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,nermin-yurtoglu,4-001.jpg
 
Sura Hotels & Tourism Group Başakanı Nermin Yurtoğlu'nun konuşmasının ardından Turob üyelerine lezzetli yemekleri hazırlayan mutfak ekibini sahneye çağırdılarve teşekkür ettiler.
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,nermin-yurtoglu,6.jpg
 
ACE of M.I.C.E. Fuarı olmasına rağmen katılımcı sayısı oldukça yoğundu.
 
tulin-ersoz-005.jpg
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,nermin-yurtoglu,7.jpg
 
sura-design-hotel,-turob-uyeleri,timur-bayindir,nermin-yurtoglu,levent-erdogan.jpg
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.