23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SUUDİ ARABİSTAN’DA BİLİM VE SANAT BAHARI

Zenginliğini güce çeviren, bilim, teknoloji ve sanatta hızlı bir şekilde ilerleyen Suudi Arabistan; 2013 yılında, eğitim alanındaki ve sanattaki gelişmeleriyle, insani yardımlarıyla diğer ülkelere uzattığı yardım elleriyle, çöl ve petrolden daha fazla söz

SUUDİ ARABİSTAN’DA BİLİM VE SANAT BAHARI

07 Mart 2013 / 09:52

TURİZMİN SESİ


Arap yarımadasının en büyük, Ortadoğu’nun en etkin ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan, Ortadoğu’da her geçen gün önem kazanıyor. Dünyadaki imajını güçlendirirken, kendi kültürel değerlerinden de kopmayarak geçmişin miraslarını, gelişen dünyaya ayak uydurarak harmanlayan Suudi Arabistan tüm bu gelişmeler dışında insani değerler çerçevesinde, yardıma ihtiyacı olan ülkelere de tereddütsüz yardım eli uzatıyor.


Van’daki Deprem için Rekor Yardım...
2011 yılında Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde Arabistan’dan Türkiye’ye rekor yardım geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah; ‘Kardeş ÜlkeTürkiye için  50 milyon dolarlık yardımda bulunarak tüm dünyaya örnek olacak gerçek bir dostluk örneği sergiledi. Suudi Arabistan’ın, zor durumda kalan diğer ülkelere de yardım malzemesi ve maddi destek gönderdiği biliniyor.

Geçmişten Gelen Miras...
Suudi Arabistan çok köklü ve zengin bir tarihi-kültürel mirasa sahip. Ülkede bulunan görkemli kaleler, saraylar, hanlar, camiler ve hamamlar geçmişin izlerini taşıyor. Ancak, gelişen dünya ile birlikte Suudi Arabistan'da bugünün modern mimarlık sanatının en güzel örnekleri de göze çarpıyor. Kültürel gelişimler dışında eğitime de çok önem veren Suudi Arabistaneğitim alanında geleceğin mucitleri için açılan tam donanımlı üniversiteleriyle tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarıyor.

Dünyaya Rakip Bilim ve Teknoloji Üniversitesi...
Suudi Arabistan’da bulunan ve dünyanın en büyük 10 bilim ve teknoloji üniversitesinden biri olan Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi; araştırma, eğitim ve yenilik yoluyla ilerleyen, bilim ve teknolojiye bağlı yenilikçi ve donanımlı bir üniversite. Dünyanın en önde gelen bilim adamlarını ve seçkin öğrencilerini bünyesine alan Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Oxford, Cambridge ve Imperial College gibi üst düzey üniversitelerle ortak araştırma programları da yaparak tüm dünyaya rakip bir üniversite olduğunu kanıtlıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.