22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TADI DAMAĞIMDA KALDI

Türkiyenin En iyi şef kitapı ve Yılın En iyi Yemek Kitapı Secilen Tadı Damağımda Kaldı (Flavor Forever By Chef Mehmet Soykan ) 2 dalda türkiye birincisi seçildi

TADI DAMAĞIMDA KALDI

04 Mart 2011 / 23:29

TURİZMİN SESİ


1996 yılından bu yana her yıl düzenlenen, Yemek Kitaplarının Oscarı Olarak Kabul Edilen Gourmand International – World Cook Book Awards tarafından Türkiyenin En iyi şef kitapı ve Yılın En iyi Yemek Kitapı Secilen Tadı Damağımda Kaldı (Flavor Forever By Chef Mehmet Soykan ) 2 dalda türkiye birincisi seçilip ayrıca her iki dalda da dünya devleri ile yarışması için aday gösterildi.

 Her iki dalda da 156 ülke arasından ilk 50 kalarak Yılın en iyi yemek kitapı dalında Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelenda, Polonya ve İngilterenin ardından malezya ile eşit puan alarak 5. Ciliği paylaşan Tadı Damağımda Kaldı, En İyi Şef Kitapı Dalında ise Almanya, Daminarka, Japonya ve Ekvatorun ilk dörtü paylaştığı klasmanda 9. Sırada yer aldı, fransa, İtalya veÇin gibi gastronomi si oldukca ilerlemiş ülkeleri geride bırakan tadı damağımda kaldı yemek kitapı Ödül alan yemek kitaplarının sergilendiği raflarda yerini aldı ve türkiyenin tanıtımı adına büyük bir başarı elde etti.

Kalabalık bir heyetle paris'e gelen malezya grubu 5. cilik derecesini paylaştıkları Tadı Damağımda Kaldı Yemek Kitapının yazarı Mehmet Soykan ile Paylaştı. Kitapın Yazarı Mehmet Soykan, Gourmand Editörü Pilar Gutierrez tarafından bizzat tebrik edilirken, Gutierrez 1996 yılından bu yana düzenlenen Gourmand Ödüllerinde Türkiyenin Gelişimininin ve Katkısının Azımsanamayacak boyuta gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve bunun ülke (türkiye ) için çok başarılı bir tanıtım olduğunu ve ülke puanı için önemli olduğunu beyan etti.

Kitapın Yazarının Konuya ilişkin verdiği beyanatta ise, kitapın yayıncısı food inlife gastronomi yayınlarına ve imtiyaz sahibi sayın gökmen sözen'e kitapının hazırlanmasında emeği gecen art direktörü, Editörü, Cevirmeni Ahmet Arıkan'a ve Danışmanı Nedim Akbayrağa, Ayrıca Ortaköy Radisson Blu Hotel Yönetimine, ve Maddi Destek Sağlayan Bütün Sponsorlara Tek tek teşekkür etti, Bu başarıyı türk halkına ve türk gastronomi cevresi ile türk aşcılığına ayrıca marmarise ve oradaki yeni ailesine armağan ettiğini belirten yazar, 2. Kitapının çalışmalarının hızla devam ettiğini bundan sonraki amacının birincilikleri her şeyin en güzeline layık olan türk halkına armağan etmek istediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.