22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TAF VE YENİ RAKI REKOR KIRIYOR !

Bi Büyük Fest'de Meşhur Güler Osmanlı Mutfağı Osmanlı Mutfağı'nın 600 Yıllık Şerbeti Demirhindi şerbetini geleneksel osmanlı kıyafetleri giymiş dört Şerbetci sunacak

TAF VE YENİ RAKI REKOR KIRIYOR !

26 Haziran 2010 / 19:18

TURİZMİN SESİ


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi Hizmet Sponsoru olan Yeni Rakı, İstanbul'un kültür başkenti olması şerefine, adına yaraşır bir festival düzenliyor: “Bi' Büyük Fest”. Bi Büyük Fest'te sahne alacak sanatçılar ise; Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın. “Guinness Dünya Rekoru”nu kırmayı hedefleyen Yeni Rakı'nın “1001 Meze Sofrası” projesindeki yaklaşık 1500 meze, Tüm Aşçılar Federasyonu'ndan yaklaşık 90 aşçının çalışmalarından ve rakı severlerin Yeni Rakı'ya internet üzerinden gönderdiği meze tariflerinden oluşturuldu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi Hizmet Sponsoru Yeni Rakı sunar:

“Bi' Büyük Fest” başlıyor
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi Hizmet Sponsoru olan Yeni Rakı, İstanbul'un kültür başkenti olması şerefine, adına yaraşır bir festival düzenliyor: “Bi' Büyük Fest”. 03 Temmuz 2010 Cumartesi günü Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşecek olan festivalde, Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın gibi ünlü sanatçıların performansları ve birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra; Yeni Rakı, “1001 Meze Sofrası” projesiyle yaklaşık 1500 farklı meze hazırlayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için rekor denemesi gerçekleştirecek. Boğazda rakı-meze ve müzik ziyafeti yaşamak ve bir büyük rekor denemesine ve İstanbul Kadıköy'de bulunan Meşhur Güler Osmanlı Mutfağı'da Osmanlı Mutfağı'nın 600 Yıllık Demirhindi Şerbeti'ni içmek istiyorsanız, Bi' Büyük Fest'i kaçırmayın. Biletler Biletix'te…

Türkiye'nin lider rakı markası Yeni Rakı, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması şerefine bir büyük festival düzenliyor. 03 Temmuz 2010 Cumartesi günü Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşecek olan “Bi' Büyük Fest”in kapıları 17:00'de açılacak. Biletix'ten satışa sunulan biletler; Normal Bilet 35 TL, 2 tek veya 1 duble Yeni Rakı ve 1 meze; Sahne Önü Bileti kişi başı 70 TL, 4 Kişilik Masada 4 Yemekli Menü ve limitsiz Yeni Rakı şeklinde olacak.Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın, Bi Büyük Fest'de Türk sanat müziğinin usta sesi Emel Sayın, dillerden düşmeyen unutulmaz parçaların yaratıcısı Yeni Türkü ve Türk rock müziğinin günümüzdeki en önemli isimlerinden Emre Aydın, Bi' Büyük Fest'in ağır toplarından. Sanatçılar, hem kendi başlarına hem de birlikte sergileyecekleri sürpriz performanslarla festivalcilere unutulmaz anlar yaşatacaklar.

“1001 Meze Sofrası” – Bir Guinness Rekoru™ denemesi
Yeni Rakı, Bi' Büyük Fest'de tüm lezzet meraklılarıyla beraber müthiş bir kültür rekoru denemesine imza atmaya hazırlanıyor. Yeni Rakı'nın “1001 Meze Sofrası” isimli rekor denemesinde, yaklaşık 1500 çeşit farklı meze 3 Temmuz günü Kuruçeşme Arena'da kurulacak dev Yeni Rakı şişesi şeklindeki sofrada sergilenecek.

“En zengin meze masası ile dünyanın en çok çeşitli açık büfesi” unvanını alıp “Guinness Dünya Rekoru™”nu kırmayı hedefleyen Yeni Rakı'nın “1001 Meze Sofrası” projesindeki yaklaşık 1500 meze, Tüm Aşçılar Federasyonu'ndan yaklaşık 90 aşçının çalışmalarından ve rakı severlerin Yeni Rakı'ya internet üzerinden gönderdiği meze tariflerinden oluşturuldu.

Mezeler, etkinlik günü Guinness™ yetkilileri tarafından teker teker kontrol edilecek. Rekor denemesinin başarıya ulaşması durumunda Yeni Rakı ile “1001 Meze Sofrası” projesi, “Guinness Dünya Rekorları™” kitabına girmeye hak kazanacak ve Türkiye'nin zengin mutfağının tanıtımına katkı sağlayacak. Meze masası üzerinde, İstanbul ile özdeşleşmiş meze çeşitlerinin yanı sıra İstanbul'da yaşayan yerli - yabancı azınlıklara ait tüm mutfaklardan meze çeşitleri de yer alacak.


“Bi' Büyük Fest” Etkinlikleri
Bi' Büyük Fest'de Dans Atölyesi, Gezici Fasıl Ekipleri, Photoshooter Ekipleri, Halay Başı, Dilek Ağacı, Tavşanlı Niyetçiler gibi pek çok eğlenceli etkinlik katılımcıları bekliyor. İstanbul'un lezzet duraklarının da yer alacağı Bi Büyük Fest'de İstanbul Kadıköy'de bulunan Meşhur Güler Osmanlı Mutfağı'da Osmanlı Mutfağı'nın 600 Yıllık Şerbeti Demirhindi ve Adana'nın Şalgam suyunu geleneksel osmanlı kıyafetleri giymiş dört tane Şerbetci sunacak, Meşhur Pilavcı Ali Usta, Şampiyon Kokoreç, Seyyar Hikmet, Simit Sarayı, Emin Usta Köfte, Seyidoğlu Helva, Balık – Ekmek Standı ve Çerez Pazarı gibi İstanbul'un kültleşmiş lezzetlerini bulmak mümkün olacak.
Bunların yanında Ebru Ustası, Cam Atölyesi ile Herkese Nazar Boncuğu, Hat Sanatçılarına İsim Yazdırma ve Bi' Büyük Fest Hatırası gibi etkinlikler de, katılımcılara Bi' Büyük Fest'in ardından hoş bir anı bırakacak.

Kültür Bakanlığı Sanatçısı Erdem Özgen'le, Güler Osmanlı Mutfağında periyodik olarak gerçekleştirilen Pazar Fasıllarında birbirinden değerli ses sanatçıları ve üstatlerı yer alıyor

Güler Catring olarak toplu yemek servisine başlayan Ali Güler Ramazan ayının gelmesiyle hazırlıklarına hız vererek personel ve servis verimliliğini arttırıyor.Güler Catring Ramazan ayı itibaren şirketlere ve otellere toplu DEMİRHİNDİ şerbeti servisi yapacak.

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ SİPARİŞLERİNİZ İÇİN

GÜLER OSMANLI MUTFAĞI
  
Hasanpaşa Kurbağalıdere Cd. No:74
GSM : +90 541 641 73 55
Tel: +90 216 336 82 76 
KADIKOY  ISTANBUL  TURKIYE 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.