22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TAHRAN - VAN ARASINDA UÇAK SEFERLERİ İPTAL OLDU

İran'ın başkenti Tahran'dan Van'a yapılacak karşılıklı direkt uçak seferleri iptal oldu

Tahran - Van arasında uçak seferleri İptal oldu

27 Mart 2022 Pazar 00:46

TURİZMİN SESİ- ÖZEL HABER


İranlı turistler Van’ın ekonomisine ve ülkemize turizme büyük katkı sunuyor. Tahran'dan Van’a turistlerin direk ulaşımının sağlanması için özel bir havayolu şirketiyle görüşmeler yapılmıştı. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla haftada 2 gün seferlerin başlamasına protokol ile karar verildi. Ancak Van Ferit Melen Havalimanı yer hizmetleri ile yaşanan sorunlar nedeniyle kent turizmine, ekonomiye ve ülke turizmine büyük katkı sunan Van-Tahran arası uçak seferleri iptal edildi.  

 

İLK UÇAĞA 42.607 EURO, İKİNCİ UÇAĞA 5.200 EURO FATURA KESTİLER 

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe; “Van Tahran arası çalışacak charter uçağı İran’dan özel bir hava yolu şirketinden kiraladık. Bu sözleşmeleri yapmadan önce bir maliyet çalışması yaptık. İran’da ve Türkiye’de devlet hava meydanlarının bizden alacağı ücretleri görüştük. Ülkemizde, Türkiye’de Van Ferit Melen Havalimanı’nda bize 3400 Euro bir maliyet çıkarttılar yani bütün yer hizmetleri 3400 Euro dediler. Bizim ilk uçağımız 4 Şubat‘ta Van’a geldi. İlk uçağımız geldiği zaman maalesef bir hava muhalefeti yaşadık ve bir gece uçak parking yaptı. Bizim yer hizmetleri bu uçak firmasına 42.607 Euro bir fatura kesti. İkinci uçağımıza 5.200 Euro fatura kesti. Biz de görüştük, İstanbul’a özel yer hizmeti yapan firmanın sahibiyle de görüştüm. Bu faturalarda bir hata olduğunu söyledim. Bize verdiğiniz maliyetlerle bize kestiğiniz faturaların arasında çok uçuk rakamlar var dedim. 

DÜZELTECEĞİZ BİR HATA VAR DEDİLER 

Yaklaşık bir ay uğraşmamıza ve defaten kendileri ile görüşmemize rağmen bu faturalar düzeltilmedi ve maalesef biz bu uçağı kesmek zorunda kaldık” dedi. 

YER HİZMETLERİ YÜZÜNDEN BÖLGE VE ÜLKE TURİZMİ KAYBETTİ  

Cevdet Özgökçe; “Van ve bölge için çok büyük bir kazanımdı. İlk kez Van’dan yurtdışına bir uçak olacaktı, biz İran’dan ülkemize ve ilimize çok kaliteli müşteri getirecektik. Tahran Bölgesi’nden, İstanbul Bölgesi’nden ve Şiraz Bölgesi’nden çok kıymetli misafirler getirecektik, uçağımız Nevruz boyunca 1- 1,5 ay gidiş dönüş yönlü doluydu. Maalesef yer hizmetlerinin kestiği uçuk faturaları yüzünden biz uçakları iptal ettik. Bölge kaybetti, Van kaybetti, Ülke turizmi kaybetti” diyerek üzüntüsünü belirtti. 

LÜTFEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SESİMİZİ DUYURUN

Cevdet Özgökçe; “Sayın Cumhurbaşkanımız bu işe bir el atsın. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Maalesef şehir olarak uçaklarda çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Ülke turizmi ve ekonomimiz için çok önemli” dedi. 

İLİMİZE 23 TANE UÇAK GELİYORDU

Cevdet Özgökçe; “2019 yılında iç pazarda ilimize günlük 22-23 tane uçak geliyordu. 2021 yılında sezonda 10-11 uçağımız vardı. Şu anda 9-10 uçağımız var, bazı günler 8 uçağımız var” dedi. 

VAN’IN NÜFUSU 1.350.000 

Cevdet Özgökçe; “İran’a ve çevre şehirlere hitap eden günlük girdi çıktıyla 2 milyonun üzerinde nüfusu olan bir şehir” diyerek İran’ın turizme katkısına dikkat çekti.

WEB MEDYA- Turizmin Sesi tarafından üretilen, http://www.turizminsesi.com/| http://www.tourismexclusive.com/ www.gastroturkey.com/ da yayınlanan haberlerin tüm hakları saklıdır. Kod, Haber, Resim,Röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları WEB MEDYA GRUBU'na aittir.

Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.