27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

TAKSİM ROUGE, TURİZMCİLERİ AĞIRLADI

Türkiye'nin ilk içki kültürü dergisi Gusto'nun yayın yönetmeni Mehmet Yalçın önderliğinde kurulan ROUGE turizmcileri ağırladı

TAKSİM ROUGE, TURİZMCİLERİ AĞIRLADI

17 Eylül 2010 / 08:48

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


TÜRSAB Boğaziçi BYK Başkanı Nejat Karagöz önderliğinde acenteler Rauge'ta bir araya geldi.

Nejat Karagöz,yaz döneminden çıkıp Ramazan ayı ve bayramının değerlendirilmesi yapılan gecede turistin daha çok konaklama yapması için çeşitlendirme yapılması gerekiyor.

Rauge'ta turistlerin uğraması gereken şık bir mekan.Daha uzun konaklama yapılması için bu tip ürünlere ihtiyaç var.Müzeler ve tiyatrolar artarsa turisti daha çok konaklatırız.Biz sokaktaki turisti bu tür kaliteli mekanlara çekmek istiyoruz. ROUGE gibi kaliteli bir mekanda 150 kişi çok rahat bir biçimde ağırlarım .İki gün önce rezervasyon yaptığınız zaman dünyanın neresindeki yiyeceği isterseniz size onu hazırlıyorlar .Dünya mutfağında çok iddialı bir mekan.

Başaran Ulusoy,Ankara'dan sizlerle beraber olmak için gecikmeli de olsa 3 saat 15 dk'da aranızda oldum.Sizlerle burada beraber olmak için Nişantaşı'ndaki şenlik ve Beşiktaş'ın maç trafiğini geçerek zorda olsa sizlerle beraber olmak için buradayım.

Keşke Rauge gibi mekanlardan istanbul'da binlerce olsa konaklamaları 3-4 güne çıkarsak.Turisti ülkemizde daha çok tutmak için çeşitlendirme yapmak gerekir.Bu mekanda turist için önem arzeden bir yerdir.Bugün buradan sizlere bir haber vermek istiyorum Müzeler özelleşiyor müzeler ihalesi bugün bir neticeye varılacak.Türsab müzesiyle, çalışmasıyla,kültür turlarıyla, eğlencesiyle, çağdaş yaşamı atatürkün kurmuş olduğu biçimiyle en güzel biçimde anlatacak en güzel biçimde yaşatacak ve Türkiye'nin genelinde çağdaş yaşamı yönlendirecek sektörün temsilcilerini canı gönülden kutluyorum.

Mehmet Yalçın, adını şarabın kırmızılığından alan Rauge, sloganı ile kendini sadece bar-kafe-şarap evi–restoran-mahzen-şarap butiği gibi fonksiyonlarla sınırlamadan, çok amaçlı modern şarap merkezi olarak hizmet veriyor.

Türkiye'de benzerine pek rastlanmayan bu mekanda insan kendini evinde hissediyor, yerli-yabancı şarapları tadabiliyor.
Mehmet Yalçın, “Üstün kaliteyi, rahat bir ortamda uygun fiyatla sunuyoruz. Amacımız insanlara kaliteli şarapları tanıtmak, şarabı ulaşılamaz lüks bir içecek konumundan çıkarmak.

Şarap içmeden önce ceket giyip kravat takılmayacak, rahat bir yer yarattık. Şarabı hiç bilmeyen insanlar da burada bilgilenecek. Mesela “Bordeaux şarapları” dendiğinde “Orası neresi?” diyenler var.

İşte biz bu insanları istiyoruz mekanımızda. Uzman istemiyoruz. Şaraba ilk adımı atacak insanları istiyoruz. Çünkü bu insanlar şarap isimlerini bilmiyor ya da “Rezil olmamak için” bildiğinden şaşmıyor. Bunu kırmaya çalışıyoruz.Dünyanın ve Türkiye'nin 150 seçme şarabı şişeyle, 50 çeşidi de kadehle sunuluyor.


Uygun kadehlerde ve ısı değerlerinde servis edilen şaraplara, Türkiye'nin en zengin peynir ve şarküteri grubu eşlik ediyor. Mönüden seçmeler arasında günün çorbası, peynirli patlıcan ruloları, levrek ceviche, susamlı çıtır tavuk salatası, tütsülenmiş somonlu zencefilli yeşil mercimek salatası, kokotta midye, 7 baharatlı piliç dilimleri, kuzu pirzola kalemleri, tane biberli bonfile, ızgara somon steak ve çeşitli destekleyiciler yer alıyor.

Çarşamba, Cuma, Cumartesi akşamları Kübalı gitarist ve Türk saksafonist beraberliğinde canlı sunulan Latin Caz müziğinin sevilen örneklerini dinleme imkânı bulunuyor.

Rauge'ta Şarap fiyatları
Şişelerin fiyatları 35-225 TL arasında. En pahalı şarabımız 225 TL'lik Cazes Ambre. Bu 15 yıllık bir tatlı şarap. En uygun fiyatşaraplar arasında Kavaklıdere Çankaya, Turasan Emir ve Pamukkale Senfoni var. Kadeh fiyatları 7-20 TL arasında.

Pamukkale Senfoni: Şişe 35 TL, kadeh 7 TL. Doluca Kav Tuğra, Kalecik Karası: Şişe 80 TL, kadeh 16 TL. Kavaklıdere Egeo, Sauvignon Blanc: Şişe 70 TL, kadeh 14 TL. Catena Malbec: Şişe 100 TL, kadeh 29 TL. Quinta du

Portal Fine Tawny: Şişe 125 TL, kadeh 16 TL. Şarap mahzenimizde Petrus gibi çok üst düzey şaraplarımız var Petrus'un şişesi 5 bin TL'ye yakın bir fiyata içilebilir

Rouge Taksim' deki THY' nin karşısında Lamartin Sokak'ta.
Tel: 212.237-0190

BYK Başkanları yollara düştü turist avına çıktı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.