TARİHİ ÇADIRCI HAMAMI RESTORE EDİLİYOR
Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait katkı payının dağıtılması İstişare toplantısı Vali Abdurrahman Akdemir’in başkanlığında, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşti

28 Ağustos 2015 / 20:00
TURİZMİN SESİ
Erzincan' da ayakta kalan en sağlam klasik Osmanlı yapılarından biri olan Çadırcı Hamamı, Şeyh Ahmed bin Mahmud tarafından 1548 yılında yaptırılmış. Dört eyvanlı ve köşe hücreli bu yapıya doğu tarafında bulunan iki farklı kapıdan girilmektedir. Soyunma, soğukluk ve sıcaklık bölümlerinden oluşan hamamın bu bölümleri pandantifli kubbelerle örtülüdür. Çadırcı Hamamı günümüzde asıl fonksiyonunun dışında kullanılmaktadır.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Çadırcı Hamamı Erzincan’ın eşsiz coğrafyası ve konumu sayesinde tarih boyunca ilgi odağı oldu ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptı.Erzincan’ın zengin kültür ve tarih birikimini turizme kazandırıp tarihi dokunun yeniden canlanmasına öncülük ederek turizmi canlandırıp yöre halkının da ekonomik düzeyine yardımcı olmuş oluruz.

Çadırcı Hamamının Erzincan'da ayakta kalan en sağlam klasik Osmanlı yapılarından biri olduğunu ve Çadırcı Hamamı’nı rölöve, restorasyon ve restitasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte ilimizde Turizm’e önemli bir eser kazandırılacağını kaydetti.Vali Abdurrahman Akdemir’in konuşmasının ardından başlayan toplantıda; Çadırcı Hamamı’nın rölöve, restorasyon ve restitasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 1 milyon 204 bin TL ödeneğin aktarılmasına ve çalışmaların bir an önce başlatılmasına karar verildi.
Kaynak: 

Etiketler: Çadırcı Hamamı, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi