22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TARIM SEKTÖRÜ ANKARA'DA BULUŞUYOR

Fuarın diğer tarım fuarlarından ayrılan en önemli özelliği, fuar sırasında dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetlerinin fuarı ziyaret edecek olması

TARIM SEKTÖRÜ ANKARA'DA BULUŞUYOR

08 Haziran 2010 / 10:56

TURİZMİN SESİ
CNR AgroPro/Avrasya Tarım Fuarı, CNR Ekspo Fuarcılık tarafından 10 -13 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

CNR Ekspo Fuarcılık tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek CNR AgroPro/Avrasya Tarım Fuarı Türkiye'nin kalbinde ülkeleri buluşturacak Tohumculuktan gübreye, sulama sistemlerinden traktör ve tarım ekipmanlarına kadar sektörün her alanını kapsayacak fuarda, tarımda en son yenilikler tanıtılacak. Çiftçilerimizi bilgilendirecek seminerlerin yer aldığı fuar toplam 20 bin m2 açık ve kapalı alanda 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanından alım heyetleri
CNR AgroPro/Avrasya Tarım Fuarı'nın diğer tarım fuarlarından ayrılan en önemli özelliği, fuar sırasında yabancı alım heyetlerinin fuarı ziyaret edecek olmaları. Kosova Tarım Bakanı Yardımcısı Fikrim Damka, Tarım Müsteşarı Kaplan Halimi fuar sırasınca Türk Firmaları ile görüşmelerde bulunacak. Damka'nın fuar esnasında Kosova ve Türk Tarım sektöründe işbirliği olanaklarıyla ilgili görüşmelerde bulunması bekleniyor. Rusya, Azerbeycan, Ürdün, Lübnan, Mısır, Suidi Arabistan, İran, Irak, Libya, Cezair, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan ve Kosova'dan gelecek kalabalık alım heyetlerinin de önemli anlaşmalara imza atması bekleniyor.

25 kentin merkezi
İç Anadolu'nun Türkiye'nin tahıl ambarı olduğu gerçeği ile Ankara'nın bölgeye yakın 25 kente yalnızca 2.5 saat mesafede yer alması Başkenti bu alanda stratejik açıdan önemli bir nokta haline getiriyor. Çukurova, Antalya, İç Ege gibi önemli tarım merkezlerinden de ziyaretçisi olacak CNR AgroPro/Avrasya Fuarı'nı çiftçiler, hayvancılıkla uğraşanlar, tarım makine ve ekipman üreticilerinin bayiliğini yapan tüccarlar, arazi sahipleri, ziraat mühendisleri, peyzaj mimarları, resmi kurum ve kuruluşların ziyaret etmesi bekleniyor.

Biçerdöver, traktör, pulluk, toprak işleme makineleri, tohum ekme ve hasat makineleri, sıvı gübre serpme makineleri, toprak ıslah makineleri, yem karma makineleri, sera ekipmanları, hayvancılık makineleri, sulama sistemleri ve yan sanayisi, zirai ilaçlar, organik gübre, tohum-fidan ve çiftçiye destek kredisi veren bankalar CNR AgroPro Avrasya Tarım Fuarı'nın katılımcı ürün grupları arasında yer alıyor.

Yerli firmaların yanı sıra yabancı firmaların da katılımcı olacağı CNR AgroPro Avrasya Tarım Fuarı'nda, İtalya ve İran'dan traktör ve tarım makineleri üreticileri de Fuarda ürünlerini sergileyecekler. Katılımcı firmalardan bazıları şöyle: New Holland, Case IH, Massey Ferguson, Erkunt Traktör, Ünlü Pullukları, Hisarlar Kabin, Fimaks, Gaspardo Mashio, Fort SRL ve Sun Fidan.


Türk Çiftçisine Destek Seminerleri
Fuarın ikinci günü 11 Haziran'da, tarım sektörünün gündemini oluşturan konularda çiftçimize son gelişmeleri duyurmak amacı ile seminerler düzenleniyor. Saat 15.00'de başlayacak seminerler şu başlıklardan oluşuyor:

*Biyo-Güvenlik Kanununun Getirdikleri,
*GDO'ların(Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Geliştirilmesi ve Kullanılması,
*Organik Tarım nedir? Nasıl Yapılır?
*Türk Çiftçisi Nasıl İhracat Yapmalı?
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.