22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TARSUS FARKLI BİR HEYECANA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

İslam inancı ve Hristiyanlık için önemli bir merkez olan Tarsus, turizmini çeşitlendirmek için mutfağını da görücüye çıkarıyor.

Tarsus farklı bir heyecana daha ev sahipliği yapıyor

04 Kasım 2017 Cumartesi 14:11

TURİZMİN SESİ


1.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri Kapılarını Türk ve Yabancı basının katılımlarıyla açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Tarsus Ticaret Odası, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen festival muhteşem üç gün boyunca Tarsus’un geleneksel lezzetlerine ev sahipliği yapacak. Organizasyonun ilk günü, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın da katıldığı akşam yemeğiyle tamamlandı. Yemekte, Lübnanlı yazar ve gurme Barbara Abdini Massad, Tarsus’taki yerel tatların desteklenmesine ilişkin bir sunum da gerçekleştirdi. Londra’dan Modern Kebap yorumcularının da katıldığı organizasyon, 4 Kasım’da ST. Paul Kuyusu meydanında düzenlenecek Gastronomi Festivali ile devam edecek.

1.tarsus-gastronomi-ve-arastirma-gunleri-,tarsus-belediye-baskani-sevket-can,mersin-buyuksehir-baskani-burhanettin-kocamaz,.jpgBelediye Başkanları Kebap için Kolları Sıvadı
Festival kapsamında düzenlenen basın gezisinde, Tarsus yöresine ait lezzetlerden humus, Tarsus kebabı ve Tarsusi kahvesi misafirlerin beğenisine sunuldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ev sahipliğinde gerçekleşen yemekte, başkanlar kebap yapımı için ocak başına geçip, hünerlerini sergiledi. Yabancı basın mensupları ile meşhur Tarsus kebabı yapan belediye başkanları gurmelerin odak noktası oldu. 3 gün sürecek etkinliğe Türk Aşçı Milli Takımı Kaptanı Esat Özata,  Modern Kebap Yorumcusu Edward Brunet Adıono gibi yerli ve yabancı birçok isim katılacak. 

Kültür Mozaiğinin Yansıması
Son günlerde esrarengiz kazıyla yerli ve yabancı medyanın dikkatini çeken Tarsus’un tarihi antik çağlara dayanıyor. Neolitik dönemden beri kültürlerin buluşma noktası olan Tarsus’ta, yıllarca Türkmen, Girit, Türk, Rum ve Ermeni kültürleri bir arada yaşadı. Bu kültür birlikteliği, karşılıklı olarak mutfakların birbirinden etkilenmesini sağlamış ve yaşayanların evlerinde pişen yemeklerde büyük bir çeşitliliğe yol açtı. 1. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılması, tarihi güzelliklerin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.