22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TAŞFED'DEN AÇIKLAMA GELDİ

TAŞFED, Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması ile ilgili basında çıkan haberler konusunda yaptığı yazılı açıklamada, yarışmayı düzenleyen Alanya Altın Kepçe Aşçılar Derneği'nin üyelikten çıkarıldığını duyurdu

TAŞFED'den açıklama geldi

24 Ekim 2015 / 09:39

TURİZMİN SESİ

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun (TAŞFED) konuyla ilgili yazılı açıklamasını dikkatinize sunarız: "Yıllardır canla başla gastronomi sektörünün gelişimi ve dünyada hak ettiği yere ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu olarak her yıl Türkiye'nin dünyaya açılan gastronomi kültür kapısı olarak görülen ve bu yıl 13.sünü gerçekleştireceğimiz "İstanbul Gastronomi Festivali'ne sayılı aylar kala bir konuda dikkatinizi çekmek isteriz. 

Geçtiğimiz günlerde Alanya'da gerçekleştirilecek olan Alanya Altın Kepçe yemek yarışması ile ilgili kamuoyuna çıkan haberleri okuduk. Federasyon olarak sektörel gelişimi vizyonlu bir şekilde sağlayan her kişi ve kurumun her zaman yanında durduk gerekli durumlarda destek olduk. Birkaç gün önce konu ile ilgili çıkan haberi gördüğümüzde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapmamızın gerekli olduğuna karar verdik. 
 
Haberde yer alan "12 Yıldır İstanbul'da yapılan aşçılık yarışması artık Alanya'da yapılacak" cümlelerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu yarışmayı düzenleyen Alanya Altın Kepçe Aşçılar Derneği geçtiğimiz aylarda federasyonumuzdan ayrılma kararı almış ve bizlere kararı bildirmemişti. Alınan kararın iletilmemesi ve benzeri durumlar nedeni ile federasyonumuz 11.09.2014 tarihinde Yönetim Kurulu kararı ile Alanya Altın Kepçe Aşçılar Derneği'ni üyelikten çıkarmıştır. 
 
Öncelikle şunu belirtmek isteriz; Gastronomi kültürümüzün gelişimi ve dünyaya açılması ile ilgili her türlü kişi ve kurumun yanındayız. Ne yazık ki sektörümüzün en büyük derdi emek hırsızlığı. Basit kelime oyunları kamuoyunu yanlış bilgilendirerek kendilerine çıkar sağlamaya çalışan arkadaşlarımızı kınıyoruz. Bu yılda her yıl olduğu gibi "İstanbul Gastronomi Festivali" hazırlıklarımız tüm hızı ile sürmektedir. Alanya Altın Kepçe Aşçılık Derneğinde ki arkadaşlarımızda dahil olmak üzere Türkiye'de ki tüm aşçıların ve sektörün gelişimine ışık tutan uluslararası yarışmamız 2015'te de büyük bir başarıya imza atacaktır. Bu noktada bir konunun daha altını çizmek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından doğru olacaktır. Türkiye'de Federasyon statüsü ile aşçılık sektörünün dünyada üst birliği olan WACS (Dünya Aşçılar Birliği)'a üye tek federasyon Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonudur.
 
Biz yıllardır WACS (Dünya Aşçılar Birliği)'a bağlı bir biçimde etkinliklerimizi gerçekleştiriyor iken tüm bu kavramların yerinde ve doğru olarak kullanılmasına özen gösterdik. Aynı özeni içimizde ya da dışımızda bu sektöre gönül vermiş herkesten beklemekteyiz. Kişisel hırs ve kişisel algıların yönettiği bu tür girişimler totalde sektörümüze ve dünyada ki algımıza zarar vermektedir. Özellikle belirtmek ve altını çizmek isteriz ki kişiler geçici kurumlar ve yaptıkları kalıcıdır. Türkiye ve dünyanın bir çok coğrafyasında faaliyet gösteren Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu taşıdığı misyonu sorumluluğu nedeni konu ile ilgili hukuki süreci başlatacaktır.
 
Kamuoyuna duyurulur..."
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.