22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TAŞPAKON PROJEDEN PROJEYE KOŞUYOR

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon’u TAŞPAKON Türkiye genelinde büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor

TAŞPAKON Projeden Projeye Koşuyor

06 Eylül 2015 / 12:55

TURİZMİN SESİ

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da ve Tokat’ta temaslarda bulunan Taşpakon Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan kuruluş amaçlarına istinaden ülkenin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her yerde görev yapan meslektaşlarımızın arasında dayanışmayı sağlamak, illerimizde ve bölgelerimizde sembol olmuş yöresel lezzetlerimizi öne çıkarıp halkta ve camiada farkındalık oluşturmak adına tüm konfederasyon üye federasyon ve dernekleri ile büyük bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Ayrıca 10 ilimizde yeni dernekleşme çalışmalarının devam ettiğini ve Taşpakon’un artık sloganı haline gelen 81 il 81 dernek projesine emin adımlarla yürüdüklerini ekledi.

Taşpakon tarafından açıklanan bilgiler ışığında Taşpakon’un Şanlıurfa ve Tokat illerinde yerel yönetim ve mülki amirlikler ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde önemli projeler için düğmeye basıldı. 2016 yılı ilk çeyreğinde Şanlıurfa’da düzenlenmesi düşünülen Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası ile Şanlıurfa Yöresel Lezzetler Festivali ve 2015 yılı son çeyreğinde düzenlemesi düşünülen Tokat Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası için çalışmalara başlanıldı.
 
Diğer önemli bir proje olarak Taşpakon’unda kurucu üyesi olduğu Engelsiz Türkiye Platformu ilk yönetim toplantısını Sultanahmet Rast Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıya Taşpakon’u temsilen Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Samet Güney katıldı. Toplantı sonucunda Platform ve Taşpakon işbirliği ile yapılacak projeler aşağıdaki şekilde netleşti:
 
-Engelli bireylerin meslek sahibi olabilmesi açısından T.C Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bir sertifika programı açılması ve devamında Türkiye’nin ilk 4 yıllık Engelliler Aşçılık ve Pastacılık Anadolu Meslek Lisesi’nin kurulması.
 
-Kasım 2015 tarihinde düzenlenmesi düşünülen Uluslararası Engelli Aşçılar Şampiyonası.
 
-Şubat 2016’da düzenlenecek olan “Engelsiz Kalemler- Yayın, Dergi ve İletişim Fuarı’nda engelli bireylerin katılımcılara hizmet vereceği büfe restaurant kurulumunu gerçekleştirilmesi ve pilot olacak bu projenin Türkiye’nin belli bölgelerde açılacak olup engelli bireylerin bu büfe restaurantlara istihdam edilmesi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.