22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

‘TATİL HERKESİN HAKKI’

'T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TUROFED ve TUROBönderliğinde yapılan Erken Rezervasyon Kampanyası bugün başlıyor'

‘TATİL HERKESİN HAKKI’

22 Aralık 2011 / 15:28

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İSTANBUL- Erken Rezervasyon dönemi, 'Tatil Herkesin Hakkı' ve 'Yerinizi Şimdiden Ayırın' sloganları başlıyor. Tatil olanaklarında daha fazla fiyat ve ödeme avantajı sağlayabilmek amacıyla, geçen yıla göre daha erken başlayan kampanya Mayıs sonuna kadar devam edecek. 22 Aralık 2011 Perşembe günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür ÖZASLAN önceki senelerde yapılan Erken Rezervasyon kampanyalarının olumlu sonuçlarından bahsederek, bu yılki kampanyanın sunduğu avantajları ve hedeflerini açıkladı.

TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY ise rezervasyonlarını erken yaptıranların tercih ettikleri tesislerde uygun fiyatlarla konaklama imkânına sahip olacaklarını belirterek erken rezervasyondan yararlanan vatandaşların sigorta poliçelerini almalarını hatırlattı.

'T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TUROFED ve TUROB önderliğinde yapılan ve bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Erken Rezervasyon Kampanyası, iç turizmi canlandırmayı hedefleyen özel bir kampanya… Kampanya seyahat, ulaşım ve finans hizmeti veren firmaların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Kampanyaya özel fiyatlarla katılan kurumlar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen tanıtım kampanyaları ile vatandaşlar tatil rezervasyonlarını erken yapmaya teşvik edilerek, tatil olanaklarında avantajlı fiyatlar, avantajlı ödeme koşulları ve ayrıcalıklar elde etmektedirler.

2009, 2010 ve 2011 yıllarında, iç turizmin geliştirilmesi kapsamında, vatandaşlarımızın turizm imkânlarından daha fazla yararlanabilmesi amacıyla, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm, bankacılık ve ilgili diğer sektör kuruluşlarının katılım ve işbirliği ile bir sosyal sorumluluk projesi olarak “Erken Rezervasyon Kampanyası” gerçekleştirilmiş ve söz konusu kampanyalar başarıyla sonuçlanmıştır.

Erken Rezervasyon Kampanyasına ilişkin TÜRSAB'ın üyesi bulunan seyahat acenteleri ile yapmış olduğu anket sonucunda;rezervasyonlarda ortalama %50 oranında bir artış belirlenmiştir. Kampanyanın önemli amaçlarından biri de ülkemize gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine dair var olan yanlış algıyı değiştirmektir.

Kampanyanın tanıtımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve TÜRSAB önderliğinde tüm yurt genelinde gerçekleştirilecektir.

Erken Rezervasyon Kampanyası süresince sunulan avantajları:
-Seyahat acentelerinin tur paketlerinde % 45'e varan oranlarda indirim kolaylığı,

-İşbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme imkânı, 

- Havayolları uçuşlarında ve karayolları seyahatlerinde indirim kolaylığı,
-Kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.