28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

TATİLCİ ALMAN UMUT SAÇTI

Dünya’da terör, siyasi ve ekonomik krizler turizm sektörüne darbe vururken bir Alman tatilcinin yaptığı açıklamalar adeta umut saçtı

Tatilci Alman umut saçtı

16 Şubat 2016 / 12:00

TURİZMİN SESİ

Alanya’da tatilini sürdüren Alman vatandaşı Edelgard Schlösser, “Almanya’da, Fransa’da, İsveç’te, Hollanda’da, Belçika’da, Amerika’da terör artık her yerde. İnsanları korkutmak istiyorlar. Biz korkmamalıyız. Dünyanın her yerinde sokaklarda olmalıyız. Terörün isteğini yerine getirmemeliyiz” dedi.
 
Dünya’da terör, siyasi ve ekonomik krizler turizm sektörüne darbe vururken bir Alman tatilcinin yaptığı açıklamalar adeta umut saçtı. Almanya Düsseldorflu 65 yaşındaki Edelgard Schlösser 25 yıldır Alanya’ya geldiğini söyleyerek, dünya genelinde yaşanan son gelişmelerden dolayı üzgün ve rahatsız olduğunu dile getirdi ve halkların siyaset dışında kalarak kardeşçe yaşaması gerektiğine vurgu yaptı.
 
“HER GELDİĞİMDE İKİ HAFTA KALIRIM”
İlk kez 1991 yılında Alanya’ya gelen Schlösser, Alanya’yı ve insanlarını tanıdığında bölgenin kendine has karakteri olduğunu keşfettiğini, 2008’e kadar yılda iki, sonrasında da yılda 3 kez Alanya’ya geldiğini ifade etti. Antalya, Bodrum, Belek ve İstanbul gibi tarihi ve turistik bölgeleri de tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Schlösser,  “Alanya benim için bir başka. Her geldiğimde otellerde en az 2 hafta kalırım” dedi. Hobilerinden gelecek planlarına, tecrübelerinden dünya genelinde yaşanan terör olayları ve ekonomik krizlere kadar birçok konuda görüşlerini aktaran Alman tatilci Schlösser’in dikkat çekici değerlendirmeleri şöyle:
 
“TÜRKİYE’YE YALNIZ GELİYORUM”
Türkiye’ye her zaman yalnız geliyorum ve burada yaşanan hiçbir olumsuzluktan korkmuyorum. Alanya’yı bilen insanlar, Türk insanını tanıyanlar burada olmaktan çekinmiyor. Almanya’da, Fransa’da, İsveç’te, Hollanda’da, Belçika’da, Amerika’da terör artık her yerde. İnsanları korkutmak istiyorlar. Biz korkmamalıyız. Dünyanın her yerinde sokaklarda olmalıyız. Terörün isteğini yerine getirmemeliyiz.
 
“BİZ SİYASETÇİ DEĞİLİZ HALKIZ VE KORKMUYORUZ”
Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz konusunda ise şöyle düşünüyorum: Bizler siyasetçi değil halkız. Duygularımızla hareket ederiz. Alanya’da arkadaşım olan çok eski Rus misafirler var. Hepsi Alanya’ya gelmeye devam ediyor. Benim gibi onlar da korkmuyorlar.
 
“EMEKLİ OLDUKTAN SONRA DAHA UZUN KALACAĞIM”
Düsseldorf Belediyesi’nde çalışıyorum. Ağustos sonunda emekli olduktan sonra Alanya’da daha uzun kalabilirim. Şimdilik her gelişimde en az iki hafta kalıyorum. Türkçeyi kendi kendime öğrendim. Türk arkadaşlarım sayesinde, edindiğim kulaklıkla dinlediğim Türkçe dersler ve müzikler çok faydalı oldu. Ama Türkçe kolay değil. Hobilerim, araba kullanmak, tenis, bisiklet, sinema ve tiyatro. Alanya’da yürüyüş yapmayı ve alışveriş yapmayı seviyorum. Güneşli havaları her fırsatta değerlendiriyorum. 
 
“ALANYA OTELLERİ İYİ SEVİYEDE”
Çok otellerde kaldım. Portekiz, İspanya, Yunanistan, Fas, Tunus, İtalya gibi ülkelerde kaldım. Alanya otelleri servis, temizlik açısından iyi seviyede. Personel ayrıca çok kibar.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.