22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TATİLDE BİLGİ ARAMAYA SON

Yeni nesil telefonlarla okutulan barkodla otelle ilgili tüm bilgilere sahip olunuyor

TATİLDE BİLGİ ARAMAYA SON

27 Aralık 2011 / 21:29

TURİZMİN SESİ


Akıllı telefonlarda kullanılan 'QR kod' sistemini ilk kez konaklama sektörüne taşıyan Otium Hotels International'a ait Eco Club Side, 2012 sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Otel reklam tabelaları dâhil tüm iç mekanında QR kodu okutulan akıllı telefon sahipleri, Otium otellerinin adres, iletişim bilgilerinin yanında, aktivite bilgilerini, videolarını, hatta yetişkin ve çocuk menüleri detaylarını bile görebilecek.

OTI Holding bünyesinde 2005 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren Otium Hotels International, yenilik ve gelişmelerin yakın takipçisi olarak Türkiye'de konaklama sektöründe yine bir ilke imza atıyor.
Yeni nesil akıllı telefonların insan hayatına getirdiği yeniliklerle, hizmet sektörünün taleplerini ortak bir noktada buluşturan, otellerinin kullanıcı (misafir) dostu tesisler haline getirilmesini planlayan Otium Hotels International, QR kod sistemini otellerinde kullanacak.

QR kod ile kağıt tüketimi minimize ediliyor
Türkiye'de henüz uygulama örneklerine çok nadir rastlanan QR kod (Quick Response) ile kişiler akıllı mobil cihazların kameralarından okuttukları özel iki boyutlu barkodlar ile o barkodun tanımlı olduğu internet sitesine, e-mail adresine, telefon numarasına, video görüntülerine, iletişim bilgilerine, SMS'e, MMS'ye veya coğrafi konum bilgisine hızla yönlendiriliyorlar.

Otium Hotels International'ın Genel Direktörü Tamer Mungan, teknolojiyi kullanarak gelişmeyi yakalamanın, misafiri ile daha iyi iletişim kurmanın hizmet sektörünün 21. yüzyıldaki olmazsa olmazı olduğunu belirtti. Mungan, Türkiye'de ilk olarak Otium Otellerinde uygulamaya başlattıkları QR kod uygulamaları ile teknolojiyi takip ederek misafir memnuniyetini artırmanın yanı sıra, bu yeniliğin otelin doğa dostu konseptine de hizmet verdiğini aktardı. QR kod ile misafirin ulaşabildiği otel detaylarını içeren bilgiler sayesinde, broşür, katalog, flyer, etiket gibi kağıt kullanımı gerektiren tüketimleri minimize ettiklerini ve bu sayede doğal kaynakları tüketimde de tasarruf ettiklerini de söyledi.

Otium Eco Club Side'nin QR kod sistemini kullandığı alanlar ve fonksiyonları şöyle sıralanıyor;

- Otoyol üstünde yer alan otel reklam tabelalarına konulan ve akıllı telefon ile okunan QR kod sayesinde Otium otellerinin yol, adres, iletişim bilgileri telefonda görüntü olarak yer alacak.

- Otium otellerinin restoran menülerindeki yiyeceklerin besin değerleri ile ilgili detay bilgiler menü üzerindeki QR kod ile akıllı telefondan okutularak görüntülenecek.

- Restoran menülerindeki QR kodlar akıllı telefona okutularak ilgili yiyeceğin mutfaktaki üretim videosu izlenebilecek. Özellikle bebek ve çocuk sahibi aileler Otium otellerinin bu uygulaması sayesinde çocuk menüsünde yer alan yiyeceklerin özenle seçimini ve kendilerine özel hassasiyetle hazırlandığını görebilecekler.

- Tesis içi kroki de dahil olmak üzere, misafirin ihtiyacı olan diğer tüm bilgilerin erişimi için tesis girişinde ve içerisinde, odalarda QR kodlar ile misafirlerin ihtiyaç duydukları bilgiye hızlı bir şekilde ulaşması mümkün olacak. www.otiumhotels.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.