22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TATİLE GELDİ TÜRKİYE SEVDALISI OLDU

Ağaç evleriyle dünyaca ün yapan Olimpos'ta tatil yaptıktan sonra ülkelerine dönmek istemeyen yabancı gençler, ülkemizde kalmak için her şeye razı

TATİLE GELDİ TÜRKİYE SEVDALISI OLDU

08 Ağustos 2009 / 11:37

TURİZMİN SESİ


Olimpos'ta geçirdiği kısa tatilin tadına doyamayan Amerikalı pazarlama uzmanı 27 yaşındaki Mike Thomas, aynı yaştaki İspanyol Jordi Garcia Rodriguez, Avustralyalı medya ve pazarlama uzmanı 26 yaşındaki Tim Owens ve hemşerisi 22 yaşındaki Armonde Sivkoff, tatil için ayırdıkları paranın bitmesine rağmen daha fazla kalabilmek için tesisin barında gönüllü olarak çalışıyor.

Türkçe konuşabilen Mike Thomas, "Amerika'da pazarlama eğitimi aldım. Üniversiteden mezun olduktan sonra 1 yıl da bu alanda çalıştım. Sonra Olimpos'a tatile geldim ama dönemedim. tesisin sahibi Kadir Kaya 'İstediğin kadar kal' dedi. Hayat çılgın bir şey. Ben de çılgınlık yapıyorum" dedi. İspanyol Jordi Garcia Rodriguez ise 19 yaşından beri dünyayı dolaştığını, en uzun konakladığı yerin ise Olimpos olduğunu söyledi.
Avustralyalı Tim Owens ise bir yıldan beri Olimpos'ta kaldığını kaydederek, "İlk geldiğimde bir süre kalıp ülkeme döndüm.

Ama Türkiye'yi çok özledim. Geri geldim. Bu yazın sonunda dönmeyi deneyeceğim" diye konuştu. Tesistekilerin "Harry" diye seslendiği Armonde Sivkoff da arkadaşlarıyla Türkiye'yi gezmek için çıktığı yolculukta yine onların ısrarıyla geçen haziranda Olimpos'a geldiğini anlattı. Sivkoff, daha sonra İngiltere'ye gittiğini ama orada fazla kalmayarak geri geldiğini belirtti.

Tesisin sahibi Kadir Kaya ise, 4 konuğuna diledikleri kadar kalabileceklerini söylediğinde bir karşılık beklemediğini, ancak onların tesisi sahiplenip gönüllü olarak çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Biz burada, Antalya'nın arka bahçesinde Türk konukseverliğini gösteriyoruz. Türk insanı gelene 'Niye geldin' diye sormaz. 'Kalmak istiyorum' diyene de 'git' demez. Bu gençler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü turizm elçileri gibi çalışır. Canları istediği kadar burada kalabilirler. Başımızın üzerinde yerleri var."

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.