22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TCDD'DE YÜKSEK HIZLI VERİMLİLİK

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "2013 yılında 48 yeni YHT setine ihtiyacımız olacak

TCDD'DE YÜKSEK HIZLI VERİMLİLİK

20 Kasım 2010 / 08:34

TURİZMİN SESİ
 TCDD 6 Yüksek Hızlı Tren (YHT) seti için alım ihalesine çıkacağız. 2011 içinde Köseköy-Gebze arasının yapımı için ihale sürecinin tamamlanmasını ve 42 tren seti i çin ihaleye çıkmayı amaçlıyoruz" dedi. Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin ikinci etabı olan Eskişehir-İstanbul arasını da 2013 yılında tamamlayarak, burada yolcu taşımacılığına başlamayı hedefliyoruz.

Projenin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul arasında ilk bir yıl içinde saat başı YHT seferi koymayı, daha sonra ise Ankara-İstanbul arasında 15 dakikada bir sefer koymayı istiyoruz. Öte yandan, devam eden 466 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas YHT Projesi'nin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor. Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin Bursa-Yenişehir kesiminin yapımı için de ihaleye çıktık. Bu ihaleyi de hızla tamamlayarak Bursa'ya da YHT taşımacılığını 2013 yılında başlatmayı hedefliyoruz.

Tüm bu projelerin tamamlanacağını öngördüğümüz 2013 y ılında 48 yeni YHT setine ihtiyacımız olacak. Bu nedenle, öncelikle 6 YHT seti için alım ihalesine çıkacağız. Şu anda şartname üzerinde çalışıyoruz. İhalenin tamamlanmasının ardından setlerin yapılması yaklaşık 2 yıl sürüyor. Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin Köseköy-Gebze arasının yapımı için ihale süreci devam ediyor. İhalenin tamamlanarak sözleşmesinin imzalanmasının hemen ardından da 42 yeni YHT seti için ihaleye çıkacağız. 2011 içinde ihale sürecinin tamamlanmasını amaçlıyoruz."
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.