22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TDH ABANT’TA KAMPA GİRDİ

Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde parti kurma çalışmalarını sürdüren Türkiye Değişim Hareketi'nin kurucuları, Bolu Abant'ta üç günlük kampa girdi

TDH ABANT’TA KAMPA GİRDİ

05 Kasım 2009 / 17:38

TURİZMİN SESİ


Abant Palas Otel'deki kampta, yılbaşından sonra resmen kuruluşu açıklanacak olan partinin program ve tüzük çalışmaları tartışılıyor.TDH'nin Abant toplantısına katılan yaklaşık 40 kişilik grubun çoğunluğu genç ve yeni isimlerden oluşurken, aralarında bakanlık ve milletvekilliği görevlerinde bulunmuş deneyimli isimler de dikkati çekiyor. Eski Başbakan yardımcılarından Hikmet Çetin, eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı, Mehmet Moğoltay, Yüksel Yalova, Bayındırlık Bakanlığı eski müsteşarı Sabri Erbakan bu isimlerden bazıları.

Türkiye Değişim Hareketi kurucularının genç yüzleri arasında ise, başarılı sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Zeynep Dereli, Eyüboğlu Koleji'nin kurucularından Seda Eyüboğlu, öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Uluğ, siyasal araştırmacı Tonguç Çoban gibi isimler yer alıyor.

Üç gün boyunca Abant'da devam edecek toplantılarda, Sarıgül'ün öncülüğünde kurulacak olan partinin program ve tüzük çalışmaları tartışılarak son şekli verilecek. TDH heyeti adına toplantı ile ilgili bilgi veren Bayındırlık eski bakanlarından Onur Kumbaracıbaşı, yeni kurulacak partide çoğunluğunu gençlerin oluşturacağı yeni yüzlerin bulunacağını belirterek, “Bizler deneyimli siyasetçiler olarak bu gençlerimize destek vereceğiz. Türkiye uzun zamandır bir değişim bekliyor. Türkiye değişim hareketi kısa sürede partileşerek bu ihtiyaca cevap verecektir. Buna inandığımız için bu hareketin içerisindeyiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.