22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ İSTANBUL’DA

Tekirdağ denince yaklaşık yarım asra damgasını vuran görünümü, lezzeti ve adına düzenlenen festivaliyle kirazı gelir

TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ İSTANBUL’DA

03 Haziran 2009 / 23:56

TURİZMİN SESİ


Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç, Türkiye'nin köklü organizasyonlarından biri olan Tekirdağ Kiraz Festivali'nin bu yılki tanıtımlarının İstanbul'da Beşiktaş ve Kadıköy ilçe meydanlarında yapılacağını söylüyor. Yazılı bir açıklama yapan Dalgıç, İstanbul'daki tanıtımların 6 Haziran 2009'da yapılacağın belirtiyor.

Dalgıç, 10-14 Haziran 2009 tarihlerinde düzenlenecek olan 45. Tekirdağ Kiraz Festivali'nin, her akşam iki ayrı sanatçının konseriyle renkleneceğine dikkat çekerek şunları söylüyor: “ilk gün Emre Aydın, Zeynep Dizdar, 2. gün Yusuf Güney, Rafet El Roman, 3. gün Ferhat Göçer, Sıla, 4.gün ise Ziynet Sali ve MFÖ gelen davetli ve Tekirdağlılara eşsiz müzik ziyafeti verecekler.


Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından gelen ekiplerin halkoyunları gösterileri, kiraz yarışması, sergiler, paneller, açılışlar, spor yarışmaları, resim sergileri, yağlı güreşler ile ses ve ışık gösterileri gibi sosyal, kültürel ve görsel etkinliklerle süslenmiş olan festivalimiz sizleri bekliyor.”

45 yılın vermiş olduğu deneyimle bu yıl Tekirdağ'da bambaşka bir Kiraz Festivali yaşanacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Halkımız bu festival ile toplumsal dayanışma ve ortak değerleri birlikte paylaşmanın en güzel örneğini verecek. Günlük yaşantımızın getirdiği stresi atmak, denizi, doğası ve tarihi ile Marmara'nın incisi Tekirdağ'ımızı daha yakından tanımak, doyasıya eğlenerek, keyifli alışverişler yapmak ve ilgi çekici panelleri izlemek isteyen vatandaşlarımızı Tekirdağ Belediye Başkanlığı olarak festivalimize davet ediyoruz.”

TEKİRDAĞ 45. KİRAZ FESTİVALİ TANITIM PROGRAMI

06 Haziran 2009 CUMARTESİ

Saat: 12.00
Yer : Kadıköy Meydanı

Saat:14.30
Yer :Beşiktaş İskele Meydanı

1.GÜN : 10 Haziran 2009 ÇARŞAMBA

Öte yandan Tekirdağ'da 10-14 Haziran boyunca çeşitli eğlence etkinliklerinin yanı sıra, “Türkiye'de Macar İzleri” sergisi, 'Kiraz Üretimi', 'Girişimcilik', 'Dış Ticaret' ve 'Marmara Denizi' konulu paneller gerçekleştirileceği açıklandı. Ayrıca, satranç, briç, sokak basketbolu turnuvaları, pehlivan güreşleri, yelken yarışları ve tiyatro gösterileri yapılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.