22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TELSAN’LA ŞENTÜRK’ÜN GÖZLERİ GÖRDÜ

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk'ün kırdığı Dünya Görme Engelliler Hız Rekoru denemesi için Telsan Telsiz Sanayi tarafından özel bir telsiz iletişim sistemi geliştirildi

TELSAN’LA ŞENTÜRK’ÜN GÖZLERİ GÖRDÜ

07 Nisan 2010 / 12:58

TURİZMİN SESİ


Sanatçı Metin Şentürk Şanlıurfa'daki GAP Havaalanı'nda saatte 292 kilometre ortalama hıza ulaşarak kırdığı rekor sırasında takip aracından kendisini yönlendiren Volkan Işık ile Icom telsizleri tarafından sağlanan telsiz altyapısı sayesinde konuşarak başarıya ulaştı.

Rekor denemesinin yapıldığı araçla takip aracı arasındaki iletişimi sağlayan telsizler Icom'un yeni dijital telsiz teknolojisine sahip olduğundan Volkan Işık'tan gelen komutlar bire bir zamanlama ile Metin Şentürk'e aktarıldı. ICOM telsizleri sayesinde rekor otomobili ve takip otomobili arasında, kesintisiz, net ve kaliteli bir iletişim sağlandı ve rekortmen ikili arasında konuşmalar yine canlı olarak GAP Havaalanı'nın apronundaki VIP bölümündeki konuklar ve Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından da takip edildi. Metin Şentürk ve takip otomobilindeki Volkan Işık'ın kasklarına yerleştirilen kulaklıklar ve mikrofonlar aracılığıyla ile sürücüler ellerini direksiyondan ayırmadan ve dinlemek için konuşmaya ara vermeleri gerekmeden birbirileri ile konuştular.

Metin Şentürk'ün kullandığı araba ve takip eden Volkan Işık'ın iletişimi hayati önem taşıyordu.

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk'ün dünya görme engelliler kara hız rekorunu kırdığı denemeye Telsan tüm telsiz altyapısını Icom telsizlerini kullanarak katkıda bulundu ve bu rekorun kırılmasında önemli rol oynadı. Telsan'ın deneyimli ekibi tarafından araçlara kurulan sistem, bir haftalık deneme sürüşleri ve rekor günü dahil hiçbir kesintiye uğramadan çalışarak adeta Metin Şentürk'ün gözleri oldu.

Telsan 1984 yılından beri Türkiye'de telsiz iletişimi sektöründe hizmet veriyor. Geçtiğimiz 26 yıl içerisinde Türkiye'de telsiz iletişimi adına birçok ilke imza atan ve sektörünün lideri olan Telsan için Metin Şentürk ve Volkan Işılk ile yapılan bu işbirliği rekorlar kitabına altın harflerle yazılmış bulunmakta. Telsan'ın, bünyesinde barındırdığı birçok Türkiye temsilciliğinden biri olan Icom telsizleri 1954 yılından beri kullanıcılarına en kaliteli ve net telsiz iletişimini sağlamak gayesiyle Japonya'da üretiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.