TURİZMİN SESİ
Erozyon ve doğal varlıkları koruma adına mücadele eden TEMA Vakfı’nın, kuruluşunun 22. yılında düzenlenen ‘Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı’na gönüllüler ve bağışçıların yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren kurumları şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılığa davet ederken, bugüne kadar yürüttükleri çalışmaları aynı anlayışta gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini belirtti. Ataç, TEMA Vakfı'nın paydaşlarına karşı açık ve şeffaf olabilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek "Çalışmalarımızı başta gönüllülerimiz ve bağışçılarımız olmak üzere hiçbir karşılık beklemeden var güçleriyle çalışan paydaşlarımızın verdiği desteklerle yürütüyoruz. Tüm gönüllülerimize, bağışçılarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre
Türkiye’nin gönüllü faaliyetlere katılım süresi açısından 135
ülke arasında 132. sırada yer aldığına dikkat çeken Ataç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gönüllülük konusunda
ülke olarak sondan üçüncü sırada yer alıyoruz ve gönüllü olma oranı yüzde 10’u geçmiyor. Yarım milyonu aşkın doğa gönüllüsü ile doğal varlıkları koruma mücadelesini sürdürürken; güvenilirlik, saygınlık, şeffaflık, yaratıcı katılımcılık, siyasi tarafsızlık, herkesi kucaklama ve bilimsellik değerleri her zaman önceliğimiz oldu. Yürüttüğümüz çalışmalarda başta bağışçılarımız ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza bu kriterler çerçevesinde hesap vermeyi ön koşul sayıyoruz.”
Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından olan TEMA Vakfı, 22. yılında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şeffaflık ve gönüllülük esasıyla hareket eden TEMA Vakfı’nın, Pera
Müzesi’nde düzenlediği Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı gönüllüler, bağışçılar ve iş dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan TEMA Vakfı
Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, doğa koruma alanında
Türkiye’nin en yaygın
sivil toplum örgütü olan TEMA Vakfı’nın erozyon, ormanların yok edilmesi, çölleşme, iklim değişikliği ve biyoçeşitliliğin kaybolmasıyla ilgili etkili ve bilinçli bir kamuoyu oluşturmayı hedeflediğini vurguladı. Vakfın 80 il, 308 ilçe, 37 semt/mahalle/bucak/belde/köy, 122
üniversite ve
KKTC’de bulunan gönüllü örgütlenmesi aracılığıyla toplam 548 noktada faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Ataç, gençlik örgütlenmesine
özel bir önem verdiklerini ve üniversitelerde Genç TEMA Toplulukları kurulmasını sağlayarak, gençleri gönüllülük yoluyla doğa mücadelesine dâhil etmek için çalıştıklarını söyledi.
“2014 yılında 46 bini aşkın yeni gönüllüyle rekor kırdık”
İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan
Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre,
Türkiye'nin gönüllü faaliyetlere katılımda 135
ülke arasında 132’nci sırada yer aldığını belirten Deniz Ataç, “Gönüllülük konusunda sondan üçüncü sırada yer alan
Türkiye'de gönüllü faaliyetlere katılım oranı ise maalesef yüzde 10’u geçmiyor. Bu çerçevede bakıldığında TEMA Vakfı, gönüllülük faaliyetlerine katılım oranı düşük olan
Türkiye’de rekor gönüllü sayısına ulaştı. 22 yıldır erozyon ve doğal varlıkları korumak adına mücadele eden TEMA Vakfı, 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla 46 bini aşkın yeni gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırdı. Bu sebeple büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Faaliyetlerimizi köklerini kurucularımızdan aldığımız değerlerle gerçekleştiriyoruz”
TEMA Vakfı’nın 22 yıl önce Hayrettin Karaca (Toprak Dede) ve A. Nihat Gökyiğit (Yaprak Dede)’in önderliğinde kurulduğunu ve Türk halkına mal olduğunu hatırlatan Deniz Ataç, gönüllülerin ve bağışçıların desteği sayesinde yollarında kararlılıkla ilerlediklerini kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm faaliyetlerimizi, köklerini kurucularımızdan aldığımız değerlerimizle gerçekleştiriyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarda başta bağışçılarımız ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza bu değerler çerçevesinde hesap vermeyi, Türk toplumunun TEMA Vakfı’na duyduğu güvene layık olmak için ön koşul sayıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.