27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

TERMAL OTEL NEDİR?

Termal oteller, tatillerde konaklamak için sıklıkla tercih edilen otellerin başında geliyor.

Termal Otel Nedir?

03 Nisan 2023 Pazartesi 17:30

TURİZMİN SESİ


Engenel şekli ile tatilcilerin termal suyu kullanmasına imkan veren bu otellerin, termal otelnedir sorusunun yanıtı olduğunu söyleyebiliriz. Bu oteller, doğal maden suyunun kolay ulaşılabildiği alanlara inşa ediliyor. Bu nedenle çoğunlukla kent merkezlerinde değil, doğa ile baş başa kalınabilecek alanlarda bulunduklarını da belirtelim. Termal su ise pek çok hastalığa iyi gelen özel mineraller ve bileşenler içeriyor. Bu sular 3 farklı kategoride ele alınıyor. Bunlar; çok sıcak termal sular, sıcak termal sular ve soğuk termal sulardır. Bikarbonatlı, tuzlu, kükürtlü, sülfatlı, demirli, iyotlu, karbondioksitli gibi farklı
içeriklere sahip olabiliyorlar. İçerdiği mineraller ya da bileşenler ise farklı hastalıkların tedavisinde destekleyici nitelik taşıyor. Bu nedenle termal otellerin sağlık turizmi açısından da büyük öneme sahip olduğunun altını çizelim.

Neden Termal Otel Tercih Edilir?
İnsanlar termal otellere hem bedensel hem de ruhsal anlamda rahatlamak için giderler.Düzenli olarak termal otele giden çok sayıda kişi olduğunu da eklemek gerekir. Kaplıca sularıolarak da bilinen termal sular, ağrının azalması, vücut direncinin yükselmesi, cilt rahatsızlıklarının giderilmesi kronikleşmiş sızıların azalması gibi çeşitli amaçlarla tercih edilebiliyor. Türkiye, termal su açısından oldukça zengin bir ülkedir. Bu nedenle termal otel sayısının tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Büyük kentlerde yaşayanlar çok uzun bir yol kat etmeden, evlerine yakın mesafelerde bulunan termal otelleri tercih edebiliyor ve böylelikle şifalı suların faydalarından istifade etme şansını yakalıyor.

Peki,termal otelleri bulmak için ne yapmalı?
Bunun son derece kolay bir yolu var ve bu yol da HalalBooking’i ziyaret etmek. Çünkü site üzerinden çok sayıda termal oteli incelemek, gecelik kişi başı konaklama ücretini öğrenmek mümkün olabiliyor. Aynı zamanda Akrones Termal için ya da merak ettiğiniz diğer termal oteller için de siteye uğrayabilirsiniz.  Sadece otellerin fiyatları değil görselleri ve ne gibi hizmetlerin sunulduğu gibi bilgilere de kolaylıkla ulaşılabildiğini hatırlatalım. Beğendiğiniz otel için rezervasyon işleminizi de kolayca yapabilirsiniz. Uygun fiyatlarla konaklayabileceğiniz otel seçenekleri ve aynı zamanda erken rezervasyon durumunda indirim yapan oteller de yine bu sitede yer alıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.