22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

TERMAL TURİZM YABANCI HASTALARLA KALKINIYOR

Sağlık turizminin önemli kollarından biri olan termal turizm yabancı hastalarla kalkınıyor

Termal Turizm Yabancı Hastalarla Kalkınıyor

10 Şubat 2015 / 10:30

TURİZMİN SESİ

Son 10 yılda 2,7 milyondan 4.8 milyona yükselen sağlık turizmi hacminin önemli bir ayağı olan termal turizmi doktorların tavsiyesiyle canlandı.Türkiye termal turizminin en az 3 kat daha büyüme potansiyeli olduğuna değinen Turk Health Tourism (THT) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök önemli açıklamalar yaptı.Termal kaynaklar açısından dünyada 7. sırada olan Türkiye’nin, sağlık alanında doktorların da tavsiyesiyle önemli bir aşama kat ettiğini söyledi. Türkiye’deki termal suların debi ve sıcaklık bakımından çeşitli fiziksel ve kimyasal özelliklerinin olmasının termal turizmimi kalkındırdığına dikkat ceken Acıkök sunları şöyledi:

termal-turizm-,turk-health-tourism,kenan-acikok-2.jpg
 
Türkiye'de termal turizm hizmeti veren otellerimiz kür, balneoterapi, klimaterapi ve kaplıca tedavisi gibi seçeneklerle hastaların tedavisine yönelik hizmetler sunuyorlar. Kaplıca yer altı suları solunum sistemi hastalıkları, cilt hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları, kalp-dolaşımı sistemi hastalıkları, nörolojik hastalıklar gibi birçok alanın tedavisinde doktorlar tarafından öneriliyor. Özellikle yabancı hastaların Türkiye’deki termal imkânlara ilgi gösterdiğini ve sektöre hayat verdiğini söyleyebiliriz. Termal turizm bir iç turizm kolu iken son yıllarda yabancı hastaların da etkisiyle çağ atladı."Türkiye'nin termal kaynaklar bakımından zenginliği ve Türk halkının yıllardan beri alışkanlık haline getirdiği termal tatillere dikkat çeken Turk Health Tourism (THT) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök şöyle konuştu:
 
“Her yıl 5 milyonun üzerinde yerli turist kaplıcaları ziyaret ediyor. Termal suyun, çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile dünyanın en kaliteli sularının bulunduğu ülke olmamıza rağmen turistler tarafından beklenen ilgiyi göremedik. Avrupa'yla kıyasladığımızda doğal kaynaklar açısından bir hayli önde olmamıza rağmen yeterince tanıtamadığımız için yabancı turistler açısından hak ettiğimiz noktaya ulaşamadık. Yeterli tanıtımların yapılması dâhilinde pazar payının şu ankinin 3 katından fazla olmasını bekliyoruz." 
 
Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı'na da değinen Acıkök "Hükümetin açıkladığı ve 2018’e kadar hedeflerin yer aldığı “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı"nda, 2018 itibariyle Türkiye’nin toplam sağlık turizmi gelirinin yaşlılar ve normal termal turistler de dâhil edilerek 9 milyar 350 milyon dolara ulaştırılması hedeflendi. Eylem planının alt dağılımında ise hedeflerde, termal turistlerden sağlık amaçlı gelecek kişi sayısının 600 bin kişi olacağı ve yapılan hesaplarla termal turist kişi başı harcaması üzerinden 8.6 milyar dolar olması bekleniyor." dedi.Eylem planında, medikal turistlerin kişi başına harcama tutarı tahmini 7 bin 466,6 dolar olarak hesaplandığını söyleyen Turk Health Tourism (THT) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök "Bu hesaplamada, termal turistlerin kişi başı harcaması 2 bin dolar olarak belirlendi. Böylece, tedavi amaçlı Türkiye’ye gelecek kişilerin kişi başına ortalama harcaması da 4 bin 733 dolar olması bekleniyor." diye konuştu.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.