23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TEŞFİK BEKLİYORDUK KDV ZAMMI GELDİ

Sektör temsilcilerinden konuyla ilgili bilgi alan Pronto Tur Üst Yöneticisi (CEO) Ali Onaran, yeni KDV düzenlemesinin "Her şey dahil tesisleri" ve büyük otelleri çok da fazla etkilemeyeceğini ifade etti

TEŞFİK BEKLİYORDUK KDV ZAMMI GELDİ

18 Temmuz 2009 / 17:23

TURİZMİN SESİ


Ali Onaran, "Çünkü biliyorsunuz yeni düzenleme sadece restoran bölümlerini etkiliyor. 'Her şey dahil tatil köyü' yine müşterisine, acenteye, tur operatörüne yüzde 8 ile fatura ödüyor. Yine de restoranlar açısından böyle bir şey olması bizim açımızdan negatif bir olay.

Ama çok da fazla etkilemeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim" şeklinde konuştu. Türkiye'de güney tatil bölgelerinde "Her şey dahil sistemi" olduğunu ayrıca bir restoranın bulunmadığını anlatan Onaran, düzenlemenin Türkiye'ye gelen turist sayısını şu andaki aşamada etkileyeceğini düşünmediğini bildirdi.

Ali Onaran, KDV oranlarının artmasına rağmen sektörde yaşanan rekabetten dolayı, restoranlarda fiyat artışı yapılamayacağını dile getirerek, "Fiyatımızı şu anda artıramayacağımız için içerideki restoranlarda, menü fiyatlarımızı değiştiremeyeceğimiz için bu rekabet ortamında, maalesef restoranlar daha az para kazanacak veya hiç para kazanamayacaklar" dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.