22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TGC’DEN TUROB’A ÖDÜL

TGC tarafından TUROB'a, Yeşil Oteller Projesi nedeniyle, 'Çevreye Duyarlılık Ödülü' verildi.

TGC’DEN TUROB’A ÖDÜL

08 Mayıs 2009 / 16:51

TURİZMİN SESİ


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen “II. Küresel Isınma Kurultayı”, 7 Mayıs tarihinde, TGC'nin Cağaloğlu'ndaki merkezinde Burhan Felek Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurultay sırasında, organizasyonu düzenleyen komite tarafından seçilen çevreci kişi ve kuruluşlara, çevreye duyarlılık ödülleri verildi.

Yeşil Oteller Projesi nedeniyle, TUROB'a verilen 'Çevreye Duyarlılık Ödülü'nü, TUROB Başkanı Timur Bayındır aldı.
Kurultay düzenleme komitesi diğer ödülleri, Ömer Madra-Açık Radyo, NTV Yeşil Ekran Programı, National Geographic Türkiye, Atlas Dergisi, Enerji Bakanlığı Enver Projesi ve Yeşil Bilgi Platformu'na verdi.
“Yaşamına Sahip Çık...”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, Tesco Kipa'nın katkılarıyla ve toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin yer aldığı 60 kurum ve kuruluşun gönüllü desteğiyle düzenlediği II. Küresel Isınma Kurultayı'na, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, TUROB Başkanı Timur Bayındır'ın da aralarında bulunduğu kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı. “Yaşamına Sahip Çık...” sloganıyla düzenlenen Kurultay sırasında, "Küresel Isınma ve Medya" ile "Küresel Isınma ve Ekonomi" konuları masaya yatırıldı.

YEŞİL OTELLER PROJESİ
5. Dünya Su Forumu katılımcılarının, çevreye vereceği zararın azaltılması ve otellerin çevre bilincinin yükseltilmesi hedefiyle, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un desteklediği çalışmayla, Yeşil Oteller Projesi start aldı.

5. Dünya Su Forumu Sekreteryası'nın bünyesinde bulunan Çevre Dostu Forumu, TUROB ve Bureau Veritas işbirliğiyle hayata geçirilen 'Yeşil Oteller Projesi'ne konaklama sektörü tarafından yoğun ilgi gözlendi. 16 ile 22 Mart tarihleri arasında gerçekleşen kongre sırasında, Yeşil Oteller Projesi Ödül Töreni düzenlendi.

 Yeşil Oteller Projesi Ödül Töreni Sonuçları
A) Kategorilerinde 1'nci olan oteller

5. Yıldızlı Otel Kategorisi : Polat Renaissance İstanbul Hotel
4. Yıldızlı Otel Kategorisi : Novotel
3. Yıldızlı Otel Kategorisi : İbis Otel
Butik Otel Kategorisi: Four Seasons Sultanahmet Hotel

B) 'Yeşil Otel Sertifikası' alan oteller:

Four Seasons Sultanahmet, The Bosphorus Swissotel, Germir Palas, Çırağan Palace Kempinski, Polat Renaissance İstanbul Hotel, Eresin Taxim& Premier Hotel, Eresin Crown Hotel, The Madison Hotel, Eyfel Otel, Yaşmak Otel, Novotel, BW Citadel Hotel, İbis Otel, BW The President Hotel, Sirkeci Konak, The Marmara İstanbul Hotel, Conrad International Hotel, Radisson SAS Bosphorus Hotel, Hilton İstanbul Hotel, BW Senatör Hotel, Ramada Plaza Hotel

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.