22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

THY NİTELİKLİ PERSONEL İÇİN ANLAŞTI

Türk Hava Yolları nitelikli personel için Kırklareli Üniversitesi’yle işbirliğine gidiyor

THY NİTELİKLİ PERSONEL İÇİN ANLAŞTI

31 Mayıs 2013 / 09:14


Havacılık sektörünün yükselen yıldızı Türk Hava Yolları artan kabin ekibi ihtiyacını daha nitelikli personelle takviye etmek için bu alanda önemli adımlar atan  Kırklareli Üniversitesi  ile işbirliğine gidiyor. Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi arasında yapılan “Kabin Ekibi Eğitimi ve İstihdamı” protokolüne göre Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri   önlisans programıyla kabin memurluğu alanında, donanımlı personel yetiştirilmesi hedefleniyor.Türk Hava Yolları Genel Müdürlük VIP salonunda Kırklareli Üniversitesi ile Türk Hava Yolları arasında gerçekleşen eğitim protokolü imza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç katıldı.
 
turk-hava-yollari-genel-muduru-doc.-dr.-temel-kotil,turk-hava-yollari,kirklareli-universitesi,-turk-hava-yollari-ucus-egitim,kabin-ekibi-egitimi1.jpg
 
Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil,  kabin ekipleri eğitim ve istihdamına son derece önem verildiğini belirtti. Bu önemli anlaşmanın, üniversite ve sanayi işbirliğinin geldiği son nokta olduğuna dikkat çeken Kotil, öğrencinin doğrudan sektör için yetiştirilmesinin çok orijinal bir örnek olduğuna dikkat çekti. Kotil,  “Protokolün Türk Hava Yolları’nın Kabin Memuru ihtiyacı en nitelikli insan kaynağı ile en donanımlı olarak sağlayacaktır. 2023 hedef ve vizyonumuz her alanda nitelikli personel ihtiyacı ile gerçekleşecektir” dedi. 
 
turk-hava-yollari-genel-muduru-doc.-dr.-temel-kotil,turk-hava-yollari,kirklareli-universitesi,-turk-hava-yollari-ucus-egitim,kabin-ekibi-egitimi3.jpg
 
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, yaptığı açıklamada Kırklareli Üniversitesi olarak iş hayatındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, öğrencilerini de iş hayatının taleplerine göre yetiştirerek onları tam ve doğru olarak donanımlı hale getirmek istediklerini belirtti. 
Bu program ile öğrencilerin, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünde teorik eğitimin yanı sıra uygulama ve staj imkânını da yakalayarak mezun olacaklarını ifade eden   Aykaç, “Doğrudan iş dünyası ile üniversitemiz işbirliğiyle el ele vererek bu önemli fırsatı havacılık sektörünün ihtiyaçlarına sunmuş olacağız” dedi.
 
turk-hava-yollari-genel-muduru-doc.-dr.-temel-kotil,turk-hava-yollari,kirklareli-universitesi,-turk-hava-yollari-ucus-egitim,kabin-ekibi-egitimi4.jpg
 
Türk Hava Yolları’nın eğitimcilerinden de faydalanacakları bu programın, havacılık sektöründe profesyoneller yetiştirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Kırklareli Üniversitesi Rektörü Aykaç, Türk Hava Yolları’nın çok ciddi bir okul olduğuna dikkat çekti.Protokol ile adı sivil havacılıkta marka olan bir üniversite kanalıyla, eğitimlerini bilimsel bir çatı altında tamamlamış ve gerekli bilgi birikimi ile donanıma sahip insan kaynağıyla karşılanmış olacaktır. Bu işbirliğiyle Türk Hava Yolları, hizmet kalitesini arttırmak yolunda önemli bir adım atmış olmaktadır.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.