22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

THY ZORLU İLE ANLAŞTI

THY Teknik A.Ş. ve Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. Ortak Girişim için anlaşmaya vardı

THY ZORLU İLE ANLAŞTI

23 Temmuz 2010 / 13:02

TURİZMİN SESİ
THY Teknik A.Ş. ve Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. mevcut ortaklıkların iştigal kapsamı dışındaki bazı uçak motorları ve enerji santrallerinde kullanılan endüstriyel gaz türbinleri bakım, onarım ve revizyon faaliyetlerini yapmak amacıyla bir “Ortak Girişim Şirketi Genel Prensipleri Anlaşması” imzaladı. Anlaşma ile Türk Hava Yolları ve Zorlu O&M'in %50-%50 ortaklığında; teknik bilgi, uluslararası deneyim, uzman teknik personel ve güçlü marka temelleri üzerine kurulu bir işbirliği oluşturuluyor.

Dünya endüstriyel gaz türbini pazarına bakıldığında 2009 yılı itibariyle 46.455 adet çalışır durumda olan türbin bulunuyor. Bu türbinlerin toplam bakım pazarı ise yaklaşık olarak 18.3 Milyar ABD Doları. Türkiye'nin çevresinde bulunan bölgeler bu pazarın %20'si'ni oluşturuyor. THY ve Zorlu O&M işbirliği ile kurulan bu şirket, özellikle Türkiye ve çevre ülkelerde son yıllarda ortaya çıkan endüstriyel gaz türbini bakım ihtiyacına cevap veren bir şirket olmayı hedefliyor.

THY ve THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “THY Teknik A.Ş. havacılık sektöründeki lider firmalar ile stratejik işbirliklerini sürdürürken yerli firmaları da havacılık sektörüne dahil etmeyi ve Türkiye'yi bir havacılık üssü haline getirmeyi hedeflemektedir'' dedi. Hamdi Topçu, “Zorlu Holding ve Zorlu Enerji Grubu ile THY Teknik A.Ş. arasında uzun süredir bir iş ilişkisi mevcut. Zorlu O&M'in hizmet verdiği endüstriyel gaz türbinlerinin bakımı THY Teknik A.Ş. tarafından gerçekleştiriliyor. Bugün burada imzalanacak anlaşma ile her iki şirket sinerjisini ve gücünü birleştirecek” açıklamasında bulundu.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu yaptığı konuşmada enerji sektörünün öncü kuruluşlarından Zorlu Enerji Grubu ile Türkiye'nin ismini dünyaya taşıyan Türk Hava Yolları markasının işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Zorlu Enerji Grubu ve THY arasındaki işbirliği iki güçlü markanın rüzgarını arkasına alarak ülkemizin uluslararası arenadaki başarılarını artıracaktır. Bu işbirliğinin oluşmasına destek veren herkese teşekkür ederim” dedi. Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. nin, enerji tesisleri işletme ve bakımı alanında kurulan ilk ulusal şirket olduğuna dikkat çeken Ahmet Zorlu, revizyon ve onarım faaliyetleri için 2004 yılından bu yana THY Teknik ile süren başarılı işbirliğini ortak bir şirket altında topladıklarını belirtti ve “Türkiye'nin köklü ve güvenilir şirketlerinden olan THY ile imzalanan işbirliği çerçevesinde uluslararası deneyimimizi ve bilgi birikimimizi sektörde daha geniş bir kitleye aktarmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.


THY Teknik A.Ş. Hakkında
Türk Havayolları (IMKB: THYAO) şirket grubunun bir kuruluşu olan THY Teknik A.Ş. Boeing ve Airbus uçak gövdeleri, motorları, yardımcı güç üniteleri, iniş takımları ve bileşenleri konusunda MRO hizmetleri sunmaktadır. Şirket, İstanbul'daki bakım üssünde ve 3.000'den fazla personelden oluşan son derece kalifiye işgücü ile birlikte Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğunda (CIS) 100'den fazla hava yoluna hizmet sunmaktadır. Daha fazla bilgi için, http://www.turkishtechnic.com sitesini ziyaret ediniz.

Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. Hakkında:
Zorlu O&M, Zorlu Enerji'ye ve sektördeki diğer enerji şirketlerine bakım ve işletme hizmetleri sağlamak amacıyla 2000 yılında kuruldu. Zorlu O&M, iyi eğitilmiş ve deneyimli bakım ekibi ile günümüz teknolojilerini kullanarak, hızlı ve müşteri odaklı bir hizmet sunuyor. Zorlu O&M, yurtiçinde Zorlu Enerji Grubu'na ve diğer yatırımcılara ait santrallere; yurtdışında ise Yunanistan'dan Pakistan'a, Kuveyt'ten Rusya'ya uzanan bölgedeki birçok ülkede enerji tesislerine montaj, devreye alma, bakım ve işletme hizmetleri veriyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.