23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

THY'DEN ONLİNE VİZE BAŞVURU SİSTEMİ

Türk Hava Yolları, Birleşik Arap Emirlikleri'ne seyahat edecekler için online vize başvuru sistemine geçti

THY'DEN ONLİNE VİZE BAŞVURU SİSTEMİ

13 Mart 2010 / 14:19

TURİZMİN SESİ


Vize başvuru sistemine http://www.thy.com/tr-TR/evize/index.aspx  adresinden ya da www.thy.com sayfasında bulunan Dubai ve Abu Dhabi E-Vize hızlı erişim linkinden ulaşılabilecek.

Vize başvurusunda bulunacak yolcular, sisteme tanımlayacakları mail adresleriyle birlikte gerekli evrakları sisteme yüklemeleri durumunda başvurular incelenmeye alınarak, vize hizmeti verilecek.

Online vize başvurusu nasıl olacak?
Vize başvuru sistemine scannerden taranmış belgeler yüklenirken görsel çözünürlüğüne ve okunabilirliliğine dikkat edilmesi ve evrak yüklemesinde her bir evrağın dosya büyüklüğünün 1 MB'ı aşmaması gerekiyor.

Gerekli evraklar listesinde yer alan İBRANAME, ıslak imza zorunluluğundan dolayı elden ya da kargo ile Harbiye Satış Müdürlüğü Cumhuriyet Cad. No:123 K:4 B.A.EMİRLİĞİ VİZE BİRİMİ Harbiye/İSTANBUL adresine gönderilmelidir. İBRANAME gönderilmemiş ise başvurunuz işleme alınmayacaktır.

Birleşik Arap Emirliği vize başvurusunun seyahat tarihinden en az 5 iş günü öncesinde yapılmış olması gerekmekte. Online vize uygulamasından Türk Hava Yolları ile Dubai ve Abu Dhabi'ye seyahat edecek olan Türk vatandaşları yararlanabilir.

Vize için başvuru yapacak kişinin B.A. Emirliği'nden onaylı ve geçerliliği olan bir vizesinin olmaması gerekmektedir. B.A. Emirliği vizesi için yapılan müracaat sonrası yatırılan ücret iade edilmemektedir. Vize geçerliliği çıkış tarihi itibariyle 30 gündür ve tek girişliktir. Yolcunun vize için 6 aylık geçerliliğe sahip pasaporta ihtiyacı vardır.

Önemli Not:
Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.
Eğer daha önce B.A. Emirliği'ne yapılan ziyarette ülkede 15 günden fazla kalınmış ise; yeni vize müracatı yapılabilmesi için ülkeden son çıkış tarihinden 30 gün geçmiş olmalıdır.
Vize başvurunuzu yaparken adınıza kayıtlı geçerli bir B.A.E. vizesi olmamalıdır.


B.A. Emirliği'ne giriş ve çıkışın THY ile yapılması zorunludur.
B.A.E.'de kalış için verilen vize süresinin aşılması halinde vize başvurusunda bulunan kişi ya da kurum doğabilecek cezai ve hukuki tazminatlardan yükümlü olacaktır.

Vize başvuru sistemine ulaşmak için;
http://www.thy.com/tr-TR/evize/index.aspx  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.