23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“TİCKET MANAGER” GALİLEO AÇILDI

Ticket Manager, bugünden itibaren Türkiye'deki Galileo kullanıcılarına açılmış bulunuyor

“TİCKET MANAGER” GALİLEO AÇILDI

21 Kasım 2011 / 10:18

TURİZMİN SESİ


Seyahat acentelerinin son zamanlarda en büyük sıkıntısı haline gelen REISSUE / REFUND / REVAL işlemlerini çok daha kısa sürede ve hesaplama yapmaya gerek olmadan yapılmasına olanak sağlayan Ticket Manager, bugünden itibaren Türkiye'deki Galileo kullanıcılarına açılmış bulunuyor.

Ticket Manager, kesilen biletde herhangi bir değişiklik olması halinde bilete müdahale işlemi anlamına gelen REISSUE işlemlerini hem kısa sürede hem de tamamen seç-tıkla mantığı ile yapılmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu sayede, ortalama 15 dakikada yapılabilen bir REISSUE'nun Ticket Manager ile yapılma süresi 30 SANİYEYE indirilmiş oluyor. Ayrıca, eski ve yeni ücret yüklendiğinde, arasındaki fark uygulama tarafından hesaplandığından, manuel hesap yapma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor. Bu sayede sıkça yapılan hesaplama hatalarının da önüne geçilmiş oluyor. Benzer şekilde, REFUND ve REVAL işlemleri de seç-tıkla mantığı ile kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor.

Uzun süredir bu ürün üzerinde çalıştıklarını belirten Galileo Türkiye Müdürü Ece BAYAR, “sektörde böyle bir sıkıntı olduğunu gördük ve tüm enerjimizi bunun üzerine yoğunlaştırdık. Bu ürün öncelikle uzun ve sancılı REISSUE işlemlerini kolaylaştırmak hedefi ile hazırlandı. REISSUE şu an için en karmaşık ve en zor işlem. Her bilet için farklı bir senaryo oluşabiliyor. Dikkat edilmesi gereken unsurlar çok fazla. Entry'ler ise uzun. Biz Ticket Manager ile hiçbir entry bilmeye gerek olmadan, tüm havayolları ve tüm biletler için, basit bir uygulamanın çalıştırılması ve seç-tıkla mantığı ile bu uzun ve sancılı işlemlerin kısa zamanda keyifli bir şekilde yapılmasını sağladık. Uzun ve karmaşık yapısı sebebi ile uzun bir süredir her türlü senaryoyu test ettik.

En kolay ve etkili yöntemleri uygulamak üzere uzun bir planlama ve yazılım süreci geçirdik. Ama sonuçtan çok memnunuz umarım kullanan tüm acentelerimiz de aynı fikirde olurlar. Bu arada, bahsetmekte yarar görüyorum bu ürün tamamen otomatik bir ürün değil, ancak çok efektif ve işlemleri çok kolaylaştıran bir ürün” dedi. 2011 senesinin başında “Sizler için daha çok çalışıyor, daha çok üretiyoruz” mottosunu benimsemiştik. Senenin sonuna yaklaşırken, bu Mottonun hakkını verdiğimizi düşünüyorum diyen Ece BAYAR, yeniliklerin devam edeceği müjdesini de verdi. Galileo by Travelport, Dünya'nın 167 ülkesinde, 52.000 seyahat acentesinde kullanılan Galileo rezervasyon sisteminin Türkiye distribütörü Türk Hava Yolları'dır. Galileo Türkiye, 1994 den bu yana Türk Hava Yolları'nın distribütörlüğünde seyahat acentelerine üstün teknoloji ve hizmet anlayışı ile hizmet vermektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.