22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TOPKAPI SARAYI, CUMHURBAŞKANLIĞI'NA BAĞLI MİLLİ SARAYLAR İDARESİ BAŞKANLIĞINA BAĞLANDI 

Kültür Bakanlığı'na bağlı olan Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlandı 

Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlandı 

06 Eylül 2019 Cuma 11:22

TURİZMİN SESİ


Kültür Bakanlığı'na bağlı olan Topkapı Sarayı'nın çalışanları dahil olmak üzere tüm işleri Cumhurbaşkanlığı'na devredildi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca, Topkapı Sarayı’nın yönetim, restorasyon, tanıtım hizmetleri de dahil olmak üzere tüm hizmetleri Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devredildi. Kararnameyle, Topkapı Sarayı’nın bütün varlıklarının, çalışanlarının, sözleşmeler uyarınca yapılmakta olan restorasyon işlerine ilişkin bütün işlerin Milli Saraylar Başkanlığına, başka bir işleme gerek kalmaksızın devredilmesi öngörülüyor.

Milli Saraylar, Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştı
Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları, Ihlamur Kasrı, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Beykoz Kasrı gibi pek çok tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Milli Saraylar Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Cumhurbaşkanlığı’na bağlanarak adı ‘Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı’ olarak değiştirilmişti.

Topkapı Sarayı Giriş ücreti zamlanmıştı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz temmuz ayında müze giriş ücretlerine yüzde 20 zam yapmıştı. Buna göre; Topkapı Sarayı’na giriş ücreti 60 TL’den 72 TL’ye, Harem’e giriş ücreti 35 TL’den 42 TL’ye, Aya irini Anıtı’nın ücreti ise 30 TL’den 36 TL’ye yükselmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.