22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TORONTO'DA 100 BİN KİŞİYE KONSER

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde Kanada-Türk Dostluk Vakfı tarafından düzenlenen Toronto Türk Festivali'nde 100.000 kişiye mehter takımı ile birlikte konser verecek

TORONTO'DA 100 BİN KİŞİYE KONSER

02 Ağustos 2010 / 23:57

TURİZMİN SESİ
Yonge & Dundas Square'de Fatih Belediyesi Mehteran Takımı ile verilecek konserlerin ardından Uğurlu, görüntüler eşliğinde İstanbul'u anlatan "Dünya Başkenti İstanbul" isimli eserini seslendirecek. Toronto'da iki günde dört kez sahneye cıkacak olan Tuluyhan Uğurlu, İstanbul'u tanıtan eserinin ardından seyircisini İstanbul'a davet ederek, kentin tanıtımına da katkıda bulunacak.

Tuluyhan Uğurlu-mehteran konserleri 7 ve 8 Ağustos akşamları saat 19.00'da mehter takımının ana caddeki yürüyüşü ile başlayacak. Mehter takımı yürüyüşü bitirip konserin verileceği meydana girerken, Tuluyhan Uğurlu piyano ile çaldığı mehter temalarıyla onları sahneye davet edecek. Uğurlu, marşların arasına Anadolu motifleriyle süslenen doğaçlamalarla renk katacak. Toronto konserlerinde bir ilk gerçekleşecek ve yabancı bir ülkede ilk kez piyano ile mehteran aynı sahneyi paylaşacaklar. Yonge & Dundas Meydanı'nda verilecek konserlere yüz bin kişinin katılımı bekleniyor.

Uğurlu'nun Toronto'da iki kez seslendireceği "Dünya Başkenti İstanbul" isimli eseri ise bugüne kadar yurt içi ve dışında 250'nin üzerinde konserde seslendirilen müzik ve görüntülerle İstanbul'u anlatan çok özel bir çalışma. Dünden bugüne ve geleceğe İstanbul'un anlatıldığı "Dünya Başkenti İstanbul", Napoleone Bonaparte'nin "Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu" sözleri ile başlayıp bitiyor.

Tuluyhan Uğurlu Türkiye'de piyano-mehter çalışmalarını başlatan kişi olmaktan ve bu projenin halkla bütünleşmesinden çok mutlu olduğunu söylüyor:

"2002 yılında Senfoni Türk isimli albümümde, bir ilke imza atarak, piyano-mehter takımı ve senfoni orkestrasını Akıncılar-Sofya'da Dans isimli eserimde bir arada değerlendirdim. Hepsi birbirini tamamladı ve ortaya muhteşem bir uyum çıktı. Bu çalışmamın ardından piyano-mehter birlikteliğini sahneye taşıdık. Mehteranla verdiğim konserlerde klasik mehter formuna hiç dokunmadan, bu geleneksel müziğe ayrı bir enerji katmaya, doğaçlamalarımla eserleri birbirine bağlamaya, sahnede farklı bir sound yaratmaya çalışıyorum. Fatih Belediyesi Mehter Takımı ile de pek çok koınser verdik. Hele Sultanahmet Meydanı'nda verdiğimiz konserleri unutmak mümkün değil. Binlerce kişinin dinlediği konserden sonra yurt dışından sayısız tebrik mesajı aldık. Kanada'da da aynı başarıyı tekrarlayacağımızı umuyorum"
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.