22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÖSSED’ İN YENİ BAŞKANI ALİ AĞAOĞLU

Zihinsel engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yoluyla topluma kazandırılmasını amaçlayan Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Başkanlığı'na, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Ağaoğlu getirildi

TÖSSED’ İN YENİ BAŞKANI ALİ AĞAOĞLU

06 Nisan 2011 / 08:29

TURİZMİN SESİ


2002 yılında kurulan ve Onursal Başkanlığı'nı Dilek Sabancı'nın üstlendiği TÖSSED Başkanlığı'nı, 4 yıldır Necmettin Aydın yürütüyordu. Aydın, 5 Nisan 2011 Salı günü Ağaoğlu My City Hotel İstanbul'da yapılan törenle görevi Ali Ağaoğlu'na devretti. Devir- teslim törenine; Dilek Sabancı, Ali Ağaoğlu, Necmettin Aydın'ın yanı sıra, TÖSSED Yönetim Kurulu Üyeleri, Özel Sporcular ve basın mensupları katıldı. Dilek Sabancı, törende bugüne kadar derneğe yapmış olduğu maddi ve manevi destekler için Necmettin Aydın'a teşekkür ederek, plaket takdim etti. Ali Ağaoğlu'nun başkanlık görevini kabul etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu da dile getiren Sabancı konuşmasında; “Sayın Ali Ağaoğlu'nun yardımsever kişiliğini, sosyal sorumluluk projelerine bakışını ve yaptığı destekleri herkes biliyor.

Kendisi daha önce TÖSSED yararına düzenlediğimiz etkinliklere de sponsor olmuştu. Dernek Başkanlığı'nı teklif ettiğimizde bizi kırmadı, kendisine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Engelsiz bir yaşam kurma çabamızda bize katkıda bulunan Sayın Ağaoğlu'nun desteği ile Özel Sporcularımız için çok daha büyük projeleri birlikte başaracağız.” dedi. 25 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Atina'da gerçekleşecek Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'na, Özel Olimpiyatlar Türkiye Takımı olarak 109 sporcu ile katılacaklarını hatırlatan Sabancı, hedefinin Avrupa ve Dünya Özel Olimpiyatları'nı Türkiye'de yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Dilek Sabancı'dan sonra kürsüye çıkan Necmettin Aydın, “Engellilerin sorunlarının sadece onları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimini ilgilendiren toplumsal bir mesele olduğunu hatırlatarak, öncelikle “zihinlerdeki engellere” karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi. Başkanlık yaptığı 4 sene boyunca, sporun zihinsel engelli çocuklar ve gençler üzerindeki olumlu etkilerini daha yakından gözlemlediğini dile getiren Aydın, Ulusal ve Uluslar arası karşılaşmalara katılan sporcularımız hiçbir engelin başarıya engel olamayacağını bize kanıtladılar. Bizi gururlandıran kazanılan madalyalardan çok, sporcularımızın başarılarından sonra yaşadığı mutluluk oldu” dedi.

Bu çocukları hayata bağlamak için daha çok desteğe ihtiyaç olduğunu dile getiren Aydın, Ali Ağaoğlu'na dernek rozetini takdim ederken başarılar diledi. Başkanlığı devralan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu yaptığı konuşmada; 'TÖSSED Başkanlığı benim için gerçekten onur verici bir unvan. TÖSSED bugüne kadar zihinsel engelli genç kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve daha kaliteli bir yaşam standardına kavuşması için çok önemli çalışmalara imza attı. Ben de bu çalışmalara imkanlar elverdiği ölçüde katılmaya ve desteklemeye çalışanlardan biriydim. TÖSSED adına daha aktif çalışma imkanı bulduğum için de ayrıca mutluyum. Bugün bayrağı Necmettin beyden devralıyorum. Kendisinin Sayın Dilek Sabancı ile birlikte bu gençlerimiz üzerinde çok kıymetli emekleri var. Ben de derneğimiz çatısı altında Dilek hanımın ve Necmettin beyin önderliğinde ortaya çıkan eserleri geliştirmek ve yenilerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak için var gücümle çalışacağım. Bu onurlu görev için başta Sayın Dilek Sabancı ve Sayın Necmettin Aydın olmak üzere herkese şükranlarını sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.