23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TRAKYA GECESİNDE DOYASIYA EĞLENDİLER

TRT Müzik kanalında yayınlanan "Yöremin Yıldızları" programı yapımcıları Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Trakya Gecesi' düzenledi

TRAKYA GECESİNDE DOYASIYA EĞLENDİLER

09 Mart 2011 / 23:12

TURİZMİN SESİ


Cüneyt Vural'ın sunduğu programda Ayşe Engin Aslanca, Ramazan Günay ve Arif Şentürk şarkılarıyla izleyicilere eğlenlenceli saatler yaşattı.Türkiye Radyo Televizyonu'nun müzik kanalında her hafta yayınlanan "Yöremin Yıldızları" programı yapımcıları "Trakya Gecesi" düzenledi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz ve Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Derneği üyeleri katıldı.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ
Cüneyt Vural'ın sunuculuğunu yaptığı programın ilk bölümünde Küçükçekmece'yi tanıtan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sunucu tarafından sahneye davet edilen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçenin 7 yılda büyük bir değişime uğradığını belirterek; "Küçükçekmece'ye hizmet etmek mutlulukların en güzeli. İlçemiz 7 yıl öncesinde varlık içinde yokluk yaşıyordu. Bugün geldiğimiz noktada çok mesafeler aldık. Ancak yaptıklarımızla yetinemeyiz. Daha yolun başındayız. Amacımız sadece modern çağdaş bir kent inşa etmek değil, bu kenti ayakta tutacak kentliyi inşa etmek.

Bu bilgiyle olur, eğitimle olur, kültür ve sanatla olur. Bilgi evlerimizde 32 bin öğrencimiz var. Bu sayı yakında 50 bin olacak. Halkalı'ya 40 bin kişilik bir arena yaptırıyoruz. İstanbul'un kalbi burada atacak. Sadece eğlendirmeyeceğiz, sadece kültür sanat demeyeceğiz. Türkiye'nin en büyük fuarı ilçemize yapılacak. Burada en az 10 bin kişi iş bulacak" diyerek amaçlarının Küçükçekmece'yi İstanbul'daki diğer ilçelerle değil, dünya ülkeleriyle yarıştırmak olduğunu ifade etti.

TRAKYA TÜRKÜLERİYLE COŞTULAR
Programın ikinci bölümünde Türk Sanat Müziği sanatçısı Ayşe Engin Aslanca sahneye geldi. Ankara devlet sanatçısı Aslanca programda 'Edirne köprüsü', 'Evreşe Yolları', 'Kırmızı Gülün Adı Var' şarkılarını söyledi. Şarkı aralarında zaman zaman sunucu Cüneyt Vural'la sohbet eden Ayşe Engin Aslanca, Türk Sanat Müziği sanatçısı olmasına rağmen yoğun istek üzerine Balkan ve Rumeli Türkülerinden oluşan "Balkan havaları" adlı bir albüm çıkarttığını söyledi. Sunucu Cüneyt Vural Rumeli Bölgesine ait "Büryan" isimli yemeğin tanıtımını yaptı. Yöresel kıyafet giymiş genç kızların getirdiği Büryan yemeğini yapan Şahsine Bali sahneye çıkarak yemeğin yapılışını anlattı.

ARİF ŞENTÜRK'TEN EFSANE TÜRKÜLER
Yerel sanatçı Ramazan Günay'da' Ramizem' ve 'Vardar Ovası' adlı türküleriyle geceye renk kattı. Birçok özel kanalda şarkılar söylediğini ancak TRT'ye ilk defa çıkığını ifade eden Günay mutluluğunu dile getirdi.
Programın son bölümünde sahneye çıkan Rumeli türkülerinin vazgeçilmez ismi Arif Şentürk'ü seyirciler coşkuyla alkışladı. Sunucu Cüneyt Vural 70'lik çınar olarak hitap ettiği Arif Şentürk'e övgüler yağdırdı. Şentürk gecede en çok sevilen 'Aman bre deryalar' 'Debreli Hasan' ve 'Karşı ki dağda lambalar' türkülerini söyledi. Şarkı aralarında seyircilere hayatının bir kısmını anlatan Şentürk, yıllardır gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi. Seyircilerin bir kısmı oynamak için sahneye çıktı. Halay çekmeye başlayan konuklar ısrarla Başkan Aziz Yeniay'ı da sahneye davet etti. Yeniay da konukların isteğini kırmayarak onlarla beraber halay çekti.
Program "Drama Köprüsü" türküsünü üç sanatçının birlikte söylemesiyle son buldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.