22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TRAVEL TURKEY İZMİR KAPILARINI AÇTI

Travel Turkey İzmir turizm sektörünü tarihsel kentin merkezi İzmir'de buluşturdu

TRAVEL TURKEY İZMİR KAPILARINI AÇTI

05 Aralık 2014 / 09:41

TURİZMİN SESİ

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı. Fuarda yerli ve yabancı 900’den fazla katılımcı yer alıyor.Açılışta konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak Selçuk’un Efes ilçesinin dünya kültürel miras listesine mutlaka girmesi gerektiği mesajını verirken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da komşu ülkelerin turist vizesi konusunda Türkiye’ye sıkıntılar yaşattığına dikkat çekti.

travel-turkey-izmir-2014-,tursab-baskani-basaran-ulusoy,izmir-valisi-mustafa-toprak,-adiyaman-valisi-mahmut-demirtas,-izmir-buyuksehir-belediye-baskani-aziz-kocaoglu,gambia-turizm-bakani-benjamin-adam-roberts,2.jpg
 
Turizm sektörünün görkemli buluşması başladı. 900’dan fazla yerli, yabancı katılımcı ve 30 ülkenin turizm profesyonelini İzmir’de buluşturan fuarda partner il Adıyaman, partner ülke İtalya oldu.İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen fuarın açılışı İzmir Kültürpar’ta yapıldı.
 
Açılışa Gambia Turizm Bakanı Benjamin Adam Roberts, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdür Yardımcısı Filippo Manara, THY Pazarlama ve Satış Yurtiçi Başkanı Halil İbrahim Polat, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, Gambiya Heyeti ve üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından birçok sektör profesyoneli ile çok sayıda davetli katıldı.
 
TÜRKİYE VİZE UYGULANACAK ÜLKE DEĞİLDİR
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin her yıl 8,5 milyon vatandaşını yurt dışına tatile gönderen bir ülke olduğuna dikkati çekerek "artık vize uygulanacak bir ülke olmadıklarını, AB'nin bu müşterisine iyi bakması ve vize duvarlarını kaldırması gerektiğini" söyledi.Türkiye'nin 42 milyonu ağırlayan, 15 milyonluk iç turizm hareketliliğine sahip olan ve bunun da 8,5 milyonunu yurt dışına tatile gönderen bir ülke olduğuna dikkati çeken Ulusoy, "Türkiye artık müşteri bir ülke. Dost ülkelerin vizelerde çıkardığı zorluğu anlamakta zorluk çekiyorum. Dost ülkelere sesleniyorum, Türkiye artık vize konacak bir ülke değil iyi bir müşteri. Müşterilerinize iyi bakın. Bize zorluk çıkarmayın, vize duvarlarını kaldırın. Yoksa gün gelir biz de size vize koyarız" dedi. Ulusoy, Türkiye'nin dış turizmde vize kolaylığı sağlaması nedeniyle Yunanistan ve İtalya'yı tercih ettiğini de vurguladı.Türkiye'nin 42 milyonu ağırlayan, 15 milyonluk iç turizm hareketliliğine sahip olan ve bunun da 8,5 milyonunu yurt dışına tatile gönderen bir ülke olduğuna dikkati çeken Ulusoy, "Türkiye artık müşteri bir ülke. Dost ülkelerin vizelerde çıkardığı zorluğu anlamakta zorluk çekiyorum. Dost ülkelere sesleniyorum, Türkiye artık vize konacak bir ülke değil iyi bir müşteri. Müşterilerinize iyi bakın. Bize zorluk çıkarmayın, vize duvarlarını kaldırın. Yoksa gün gelir biz de size vize koyarız" dedi. Ulusoy, Türkiye'nin dış turizmde vize kolaylığı sağlaması nedeniyle Yunanistan ve İtalya'yı tercih ettiğini de vurguladı.
 
TÜRKİYEDE'Kİ GENÇ NESİL CEZALANDIRILDI
İtalyan Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdür Yardımcısı Filippo Manara ise İtalya'ya gelen Türk turist sayısında 2013'de düşüş yaşandığını, bunun vize zorluklarından kaynaklandığını, serbest dolaşımın engellenerek özellikle Türkiye'deki genç neslin cezalandırıldığını söyledi. Bu konuda İtalya olarak Schengen prosedürünün kolaylaştırılması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Manara, 1 Mayıs'ta açılacak olan EXPO 2015 Milano'ya gelmek isteyen konukların vize talebine hızla yanıt verileceğini de kaydetti.
 
EFES ANTİK KENTİ UNESCO DÜNYA KÜLTÜREL MİRASI LİSTESİNE GİRDİ
Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu sene Bergama'nın UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesine girdiğini, 2015 yılında Selçuk ilçesinin de Efes Antik Kenti ve diğer arkeolojik merkezleriyle birlikte listeye dahil edilmesi için çalışma yapıldığını belirtti. Türkiye'ye gelen turistin yüzde 4'ünün İzmir'e geldiğini fade eden Toprak, bunun artırılması ve 45 bin olan yatak kapasitesinin 165 bine ulaşması için imar planı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
 
İZMİR FUARLARLA SIÇRAMA GERÇEKLEŞTİRECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da kentin kalkınmasında fuarcılığı çok önemli gördüklerini, Gaziemir'de açılacak yeni fuar alanıyla kentin turizminde sıçrama yaşanacağını söyledi. Açılış törenine Gambiya Turizm Bakanı Benjamin Adam Roberts, partner il Adıyaman'ın valisi Mahmut Demirtaş, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, THY Pazarlama ve Yurtiçi Başkanı Halil İbrahim Polat, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel de katıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (IZTO), Ege Turistik İşletmeler veKonaklamaları Birliği (ETİK) ve KOSGEB destekleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarda; havayolu sponsoru Türk Hava Yolları, Açılış Töreni Sponsoru olarak Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Otel Sponsoru olarak Anemon Oteli ve medya sponsorları olarak Hürriyet, Power FM, World Travel Channel ve Karadeniz TV yer aldı.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından standlarda inceleme yapan Vali Topark ve belediye başkanı Kocaoğlu, partner katılımcılar İtalya ve Adıyaman'ın standlarını ziyaret etti. Toprak ve Kocaoğlu, Adıyaman standında yöresel kıyafetleri giyerek ikram edilen çiğ köfte ve kahveden tattı.
 
Mısır’ın Partner ülke, Çanakkale’nin ise Partner il olarak yer aldığı fuarda kendilerini ziyaretçilere ve katılımcılara tanıtma fırsatı buldular.Bu yıl fuara katılan ülkeler ise; Almanya, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Endonezya, Etiyopya,Fransa, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Kosovo, Kuzey Kıbrıs, Küba, Litvanya,Makedonya, Malezya, Mısır, Polonya, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ürdün ve Yunanistan'dı. Bu yıl 7'ncisi gerçekleşen fuarda katılımcıların memnuniyet düzeyi çok yüksekti. Erken rezervasyon öncesi çeşitli anlaşmalara imzaların atıldığı fuarda, katılımcı firmalar 2014 yılı stand yerlerini şimdiden onayladılar.
 
Fuar kapsamında 5 Aralık 2013 tarihinde ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği) tarafından konferans düzenlendi. Panelde turizmin başkanları Ege turizmini konuştular. Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, bakanlığın sektörle ilgili sürekli görüş alışverişi içinde olduklarını ve sektörü desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Konferansta konuşan turizm sektörü duayenleri ortak fikri : 2014 yılının turizm açısından başarılı geçeceği.THY’nin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği 13 ülkeden; Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Fransa, İngiltere, İsviçre, İtalya, Katar, Lübnan, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan özel davetli, yabancı sektör temsilcileri fuarı ziyaret ederek katılımcı olan turizmcilerle görüştü. Daimi Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları aracılığıyla alım heyeti fuarın ilk iki günü katılımcılarla özel bir alanda yüz yüze görüşme fırsatı buldu. 
 
Törende partner il Adıyaman’ın folklor gösterisi fuara renk kattı. Ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle Turizm Fuarı’nın kapıları açıldı. Protokol açılışın ardından stantları gezdi.Geçtiğimiz yıl 22 ülkenin yer aldığı Turizm Fuar Konferansı’na bu yıl 30 ülke katıldı. Travel Turkey İzmir’e, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Cibuti, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Hindistan, İran, İtalya, Kenya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Namibya, Nijerya, Portekiz, Ruanda, Uganda, Ürdün, Tanzanya, Tunus ve Yunanistan olmak üzere toplam 30 ülke katılıyor.
 
Fuar’da Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Bergama, Bodrum, Bornova, Didim, Edremit, Eğirdir, Fethiye, Kapadokya, Karaburun, Kuşadası, Marmaris, Menderes destinasyonları yer alıyor.
 
Güney Afrika, Nijerya, İngiltere, Azerbaycan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Macaristan, Almanya, Arjantin, İspanya, Bosna Hersek, Cibuti, Fransa, İran, İtalya, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Rusya, Kenya olmak üzere 21 ülkeden 80’a yakın konuk fuarda ağırlanacak. Hosted Buyer Programı çerçevesinde, 1/A holünde oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stant sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşecek. Uluslararası satın almacılar 5 Aralık Cuma günü İzmir Agora ve 6 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek Efes ve Meryem Ana turu kapsamında tarihi bölgeleri ziyaret etme olanağı da bulacak. Turizm sektöründeki profesyonellere ve son tüketiciye açık olarak düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, 10.00 - 18.30 saatleri arasında gezilebilecek.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.