22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUI’YE CALISTA RESORT EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Dünyanın önde gelen Tur Operatörü TUI, Türkiye Akdeniz sahillerindeki Otel Partnerleriyle Calista Luxury Resort' ta bir araya geldi.

TUI’YE CALISTA  RESORT EV SAHİPLİĞİ YAPTI

26 Haziran 2009 / 22:25

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI ( Touristic Union International ), Türkiye'de düzenlediği en büyük organizasyonuna Antalya Belek'te yer alan Calista Luxury Resort evsahipliği yaptı.

 Dünya'nın birçok ülkesinden üst düzey yetkililerin bir araya geldiği dev organizasyonda 370 üzerinde misafir ağırlandı. TUI Ulusal Başkanı Dr.Michael Frenzel, CEO Peter Long, Batı Avrupa Müdürü Bart Brackx, Avusturya CEO'su Sena Üzgören, Rusya CEO'su Michael Kimmer ve İskandinav CEO'su Christian Clemens'e Özdoğan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdoğan, Calista Genel Müdürü Ali Kızıldağ ve Satış & Pazarlama Direktörü Mustafa Gençay eşlik etti.

TUI Genel Değerlendirme
TUI Ulusal Başkanı Dr.Michael Frenzel, Calista Luxury Resort'te gerçekleştirmiş oldukları toplantı sırasında Antalya'nın Türkiye için önemli bir destinasyon olduğunu dile getirdi. Türkiye' ye gelen misafir sayısının 2003 yılında 14 milyon kişi olduğunu, 2008 yılında ise 25 milyon kişiyi aştığını belirtmiştir. Bu dağılıma göre %31 ile Antalya, %28 ile İstanbul ve %11 ile Muğla gelmektedir

2008 yılında Türkiye'yi ziyaret eden misafirlerin ülke dağılımına göre, %17 ile birinci sırada Almanya Pazarı, %11 ile ikinci sırada Rus Pazarı, %8 ile üçüncü sırada olan İngiltere Pazarı gelmektedir. 2008 yılında TUI markası altında Türkiye'yi ziyaret eden milliyet dağılımı ise, %35 ile Almanya, %21 ile İngiltere, %12 ile Belçika gelmektedir. TUI ile rezervasyon yaptıran misafirlerin tercihleri %70 oranı 5 yıldızlı otelleri olup, seçilen konsept “All Inclusive”dir. TUI önümüzdeki yıllarda hizmet çeşidini her misafire göre genişletmek amacıyla, bünyesine alacağı yeni otel yatırımları olacağını belirtmiştir. TUI özellikle kalabalık ailelere de farklı seyahat ve tatil imkanları da sunarak, bir çok operatörün önüne geçmiştir.

KRİZ NEDENİYLE HOTELLER FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAPMALI
Tüm dünya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle otellerin fiyatlarında düşüş yapmaları gerektiğini, o zaman doluluklarda artış yaşanacağına dikkat çektiler. Özellikle Türkiye destinasyonlarında ve Mısır da “Herşey Dahil” konseptinin mevcut olduğunu ve sunumların otellerin özelliklerini bir o kadar daha arttırdığını belirttiler.

TÜRKİYE'NİN MODERN YÜZÜNÜ TÜM DÜNYA BİLMELİ
Antalya Belek'te gerçekleştirmiş oldukları TUI toplantısının da Antalya'nın bilinirliğini artmasında açısından önemli bir tanıtım çalışması olduğuna dikkat çektiler. Türkiye'nin modern yüzü ve farklı yaşam kültürünün tüm Dünya ülkeleri tarafından bilinmesi gerektiğini sözlerine eklediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.