22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUNNURE DANSÇILARI TAKSİM’E GELİYOR

Mısır'ın kutsal Tennure dansçıları, Taksim Meydanı'nda 25-28 Ağustos'ta gerçekleşecek ikinci buluşmaya hazırlanıyor

TUNNURE DANSÇILARI TAKSİM’E GELİYOR

09 Temmuz 2010 / 11:49

TURİZMİN SESİ
Taksim Meydanı'nda İftardan sonra sahne alacak ünlü Tennure dansçıları, Ramazan ayı boyunca İstanbullulara renkli dakikalar yaşatacak.“Mısır; her şeyin başladığı yer” sloganıyla Türkiye'de tanıtım atağına geçen Mısır Konsolosluğu Turizm Ofisi, Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla Mısır'ın ruhunu kültürel zenginlikleriyle Ramazan'da İstanbul Taksim Meydanı'na taşıyor. Mısır Turizm Ofisi, 25-28 Ağustos tarihleri arasında Taksim Meydanı'nı, çeşitli halk oyunları gösterileri ve sürpriz hediyeleriyle festival alanına çevirecek.

Türkiye Mısır Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, ülkesinin tarihi dokudan sualtı güzelliklerine, golften balayı aktivitelerine kadar geniş bir turistik yelpazeye sahip olduğunu hatırlatarak, Türk Mısır kardeşliği bağlamında paralel kültürlerin ortak özelliklerini Ramazan boyunca bu festivalde buluşturmayı hedeflediğini belirtti. ''Türk kardeşlerimize Mısır kültüründen örnekler sunmayı planladıklarını'' açıklayan Nehad Gamal Eldin, Mısır Turizm Otoritesi (ETA) Başkanı Amr Elezabi ve Mısır Kültür Bakanı Yardımcısı Hussam Nasser'ın da özellikle bu etkinliklere katılmak için bizzat İstanbul'a geleceğini hatırlattı.

ETA'nın dört yıl boyunca "Ramazan Fener Şenlikleri" adıyla bir dizi etkinliği içeren tanıtım kampanyası başlattığını anımsatan Gamal Eldin, “Bu etkinliği Ramazan ayı boyunca farklı birçok ülkede gerçekleştireceklerini belirtti. Bu yıl Taksim Meydanı'nda ikincisi düzenlenecek olan etkinliğin ''Ramazan Fener Şenlikleri'nin bir ayağı niteliği taşıdığını anımsatan Mısır Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, festivalde dünyaca ünlü 14 Mısır'lı halk oyuncu dansçının sahne alarak İstanbullulara keyifli saatler yaşatacaklarını sözlerine ekledi. Gamal Eldin sözlerini “Geçici kına dövmesi yaptırmak, enfes Mısır yemeklerinden tatmak ve sürpriz hediyelerle gecesine renk katmak isteyenleri 'Ramazan'da Mısır Esintisi' şenliklerine bekliyoruz'' diye noktaladı.

Etkinlik boyunca katılanlar arasında yapılacak çekişte, 4 kişi 6 günlük Mısır turu kazanma şansını yakalayacak. Mısır Konsolosluğu Turizm Ofisi ve Mısır Havayolları sponsorluğunda gerçekleştirilecek gezide, kazanan talihliler 5 yıldızlı otelde konaklayıp, sevdikleriyle birlikte Mısır'ın eşsiz güzelliklerini deneyimleme fırsatını bulacak.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.